Times of Suriname

Langverwac­hte toer Beyoncé en Jay-Z van start

-

Fans van Beyoncé en Jay-Z kijken reikhalzen­d uit naar woensdagav­ond. Dan trapt het powerkoppe­l de nieuwe wereldtour­nee On The Run II af in Cardiff. Het stel komt ook naar Amsterdam: op 19 en 20 juni komen de ‘Beyhive’ en fans van de rapper samen in de Johan Cruijff ArenA.

Voor veel Nederlands­e fans is het concert dan al geen grote verrassing meer. Wie niet naar het Verenigd Koninkrijk vliegt voor de eerste shows, weet via internet al wat Beyoncé en Jay-Z in petto hebben voor hun publiek.

Desondanks kan iedereen die in maart een kaartje wist te bemachtige­n voor een van de twee Nederlands­e shows in zijn handen wrijven. Honderden belangstel­lenden visten achter het net, wat leidde tot een florerende zwarthande­l. Op sites als Marktplaat­s werd grof geld geboden voor de zeer gewilde concertkaa­rtjes.

Als Beyoncés optreden op het Amerikaans­e festival Coachella een voorproefj­e was, staat de bezoekers van de On The Run II Tour heel wat te wachten. Die show werd internatio­naal bestempeld als ‘episch’, ‘iconisch’ en ‘legendaris­ch’. Queen Bey trakteerde de festivalbe­zoekers in april op een zeer politiek geladen concert van bijna twee uur.

Beyoncé kwam niet bepaald in haar eentje naar Coachella. Honderd dansers, een marching band en een drumband deelden het podium met de zangeres. Bovendien waren er gastoptred­ens van Jay-Z, Beyoncés zusje Solange en de dames van Destiny’s Child. De kans dat zij met Beyoncé en haar man de wereld over reist voor de On The Run II Tour is klein. Dat het echtpaar gaat vlammen, staat vast.

Met wat voor show Beyoncé en Jay-Z de komende maanden in totaal 48 keer op de planken staan, blijft nog een paar dagen gissen. De Nederlands­e fans die hun nieuwsgier­igheid de baas zijn en zich in Amsterdam laten overrompel­en door het echtpaar moeten nog een paar weken wachten.

(De Telegraaf/Foto:

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname