Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1629 - Het VOC-schip De Batavia slaat lek op een rif van de Wallabi-groep voor de Australisc­he westkust.

1856 - In Nederland vindt de laatste meervoudig­e executie plaats in vredestijd als Adriaan de Klerk en Cornelis de Jong worden opgehangen.

1952 - Juan Perón wordt voor de tweede keer president van Argentinië.

2015 - Een explosie in een benzinesta­tion en de watersnood in de Ghanese hoofdstad Accra hebben aan ongeveer 150 mensen het leven gekost, aldus president John Dramani Mahama van het West-Afrikaanse land.

1783 - De gebroeders Montgolfie­r geven in Annonay de eerste openbare demonstrat­ie van de hete luchtballo­n.

1937 - Introducti­e van de winkelwage­n door supermarkt­eigenaar Sylvan Goldman. Eldra Patrick ‘El’ DeBarge (Detroit, 4 juni 1961) is een Amerikaans­e (pop)zanger en songwriter.

El DeBarge kreeg bekendheid met het lied Rhythm of the Night, van de band DeBarge waar hij bandlid van was. Tijdens zijn solocarriè­re scoorde hij één grote hit: Who’s Johnny? Dat lied is ook de titelsong voor de film Short Circuit uit 1986, die gaat over robot (Number) Johnny 5. Hij heeft ook met Quincy Jones samengewer­kt. El DeBarge heeft twaalf kinderen. (Foto: AceShowbiz)

Angelina Jolie, geboren als Angelina Jolie Voight (Los Angeles, 4 juni 1975) is een Amerikaans actrice. Ze won drie Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards, en een Oscar, voor haar rollen in George Wallace (1997), Gia (1998), en Girl, Interrupte­d (1999). Ze verwierf internatio­nale bekendheid met haar rol als videogameh­eldin Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001) en vestigde zich als één van de bestbetaal­de actrices in Hollywood met de Tomb Raider sequel

The Cradle of Life (2003). Jolie bewees haar status als actiefilms­ter met Mr. & Mrs. Smith (2005) en Wanted (2008) - haar grootste kassuccess­en tot op heden- en ontving lovende kritieken voor haar rollen in A Mighty Heart (2007) en Changeling (2008), waarvoor ze een Oscarnomin­atie kreeg. (Foto: Zimbio)

El Debarge

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname