Times of Suriname

‘Een rotklus’: imker verwijdert bijen van raam op 14 meter hoogte in centrum Haarlem

-

Een vrouw in Haarlem deed een wel heel bijzondere ontdekking toen ze haar gordijnen opende na terugkomst van vakantie. Tegen het raam van haar woning in het centrum van Haarlem, op veertien meter hoogte, had zich een zwerm van duizenden bijen genesteld.

Volgens imker Pim Lemmers, die de bijen verwijderd­e, ging het om zo’n vijf- tot zesduizend bijen. Hij gokt dat de zwerm al een week op het raam zat. “Ze vonden het zo’n mooie plek, ze zijn zelfs gaan bouwen,” vertelt hij. “Uit zichzelf waren ze nooit weggegaan.”

Mei en juni zijn de maanden dat bijen zwermen. Pim is in die periode razend druk met het weghalen van de diertjes. Het weghalen van de bijen was volgens Lemmer wel ‘een rotklus’. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer gingen Pim en een brandweerm­an de hoogte in. Omdat Pim slechts één imkerpak bij zich had, droeg de brandweerm­an die de kraan bediende het pak. Pim ging in zijn gewone kleren naar boven. Op 14 meter hoogte aangekomen moest het zonnescher­m worden gesloopt om de diertjes te kunnen bereiken. Uiteindeli­jk lukte het al de bijen te verwijdere­n. Pim werd slechts een keer gestoken, boven z’n wenkbrauw. De zwerm bijen wordt naar een imkerstati­on gebracht. Pim vindt het een mooie vondst. “Voor de bewoonster was het een spektakel en eng. Voor mij is het dagelijkse kost.”

(RTL)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname