Times of Suriname

ROBINHOOD EN WEST 8NITED SPELEN BEKERfiNAL­E

-

VOETBAL – Robinhood en West United plaatsten zich woensdag voor de finale van de bekercompe­titie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Essedstadi­on ontdeed Robinhood zich in de halve finale van Notch met 2-1, terwijl West United met 3-2 won van SNL.

Robinhood hield zijn droom om de dubbel te halen, levend. Na een 1-0 ruststand won het team met 2-1. Ivanildo Rozenblad scoorde in de eerste helft en Mitchell Kisoor was in de tweede helft trefzeker voor Robinhood. Enfri Saling maakte het enige doelpunt van Notch, diep in blessureti­jd. Trainer Roberto G|deken gaf na de wedstrijd aan dat het spel heel rommelig was. De oefenmeest­er was daarom heel blij dat Robinhood de rust inging met een voorsprong. In de tweede helft probeerde Robinhood meer via de flanken te spelen, wat ook resulteerd­e in het doelpunt van Kisoor. Assitent-trainer Leo Brunswijk van Notch geeft aan dat zaken niet wilden lukken. Verder miste het team zijn captain en spits Galgyto Talea was niet helemaal fit. In de tweede helft probeerde Notch zaken anders aan te pakken, echter zonder resultaat. Brunswijk gaf verder aan dat Robinhood de terechte winnaar is en hij feliciteer­de het team. Hij hoopt dat Robinhood de beker mag winnen. In de andere halve finale haalde West United voor de eerste keer de finale van de bekercompe­titie. Trainer Derrick Garden van West United had al aangegeven dat de bekercompe­titie nu alle aandacht had en het team heeft het ook kunnen bewerkstel­ligen om de finale te bereiken. In de eerste helft kreeg het team veel tegenstand. Met een gelijke score gingen de teams naar de kleedkamer­s: 2-2. In de tweede helft scoorde het team uit Coronie nog een keer. Giovanni Cruden, Bijorn Sandvliet en -amillio Rigters maakten de doelpunten voor West United, terwijl Giovanni Blatz en Rivaldo Benjamin trefzeker waren voor SNL.