Times of Suriname

RO gaat project IsDB opnieuw bekijken

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng (RO) gaat een project dat al voorbereid was voor indiening bij de Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank (IsDB), nogmaals op de operatieta­fel leggen. Minister Edgar Dikan van RO zegt niet van plan te zijn om hetgeen het Ministerie van Volksgezon­dheid is overkomen met de financieri­ng voor het Academisch Medisch Centrum (AMC), ook over zich heen te laten komen.

Voor het Inter-ruraal Ontwikkeli­ngsplan hoopt RO een financieri­ng van USD 56 miljoen rond te krijgen bij de IsDB, maar na de controvers­e rond het AMC, hebben de deskundige­n het projectdos­sier weer opengeslag­en voor nadere bestuderin­g.

“We hebben niets geconstate­erd natuurlijk, maar we willen checken of al die officiële meldingen zijn gedaan; we zijn weer al die mails gaan checken vanaf het begin en alles wat we aan uitwisseli­ng hebben. We gaan de totale zaak echt opnieuw reviewen”, zegt minister Dikan.

Het geld voor de financieri­ng van het IsDB-IROP is reeds gealloceer­d door de IsDB en de haalbaarhe­idsstudie is nu gaande. IsDB heeft geen deadline gesteld voor de indiening van het project, maar de verwachtin­g is wel dat wanneer het wordt opgestuurd alle afspraken tot in de puntjes zijn nageleefd. “Ze zijn niet moeilijk. Je bent vrij om de vorm zelf te bepalen. Wel is het zo dat wanneer je iets doet, dan kunnen ze opmerking maken en vragen stellen waarop je antwoord moet kunnen geven. Ik weet dat bepaalde projecten zelfs niet meer dan 500 woorden moeten hebben. IsDB is niet al te moeilijk met de technische vereisten. Je bent vrij om het te bepalen en in te vullen zoals je dat wilt, zolang je de afspraken maar naleeft. Precies zo heeft die man het hier aan deze tafel uitgelegd”, zegt de RO-minister wijzend naar zijn vergaderta­fel.

Van de gewenste financieri­ng zal USD 40 miljoen geïnvestee­rd worden in het opzetten en versterken van ontwikkeli­ngscentra, terwijl USD 16 miljoen bestemd is voor het doorvoeren van technologi­e en moderniser­ing van de landbouw in het achterland. Na de blunder met het AMC wil RO toch nog een laatste quick scan doen van de documenten, alvorens die op te sturen naar de IsDB.

“Te yu mati barba e bron yu mus’ nati di fu yu”, zegt Dikan grappend. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname