Times of Suriname

Meer dan twintig medewerker­s krijgen vaste aanstellin­g

-

NICKERIE - Een twintigtal medewerker­s van het Mungra Medisch Centrum (MMC), die sedert 2012 ‘ontheffing van de personeels­stop’ hebben gehad, zijn in aanmerking gekomen voor een vaste aanstellin­g en hebben gisteren hun beschikkin­g in ontvangst genomen. Vanwege administra­tieve reden was dit eerder niet gelukt.

Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid, die in zijn vorige functie als directeur van het MMC, het verzoek had gedaan om dit in orde te maken voor de groep, heeft in zijn hoedanighe­id van minister kunnen bewerkstel­lingen dat zaken in een stroomvers­nelling zijn geraakt. Het is eindelijk zover dat de groepslede­n zich nu ‘ambtenaar’ mogen noemen. De bewindsman, die vrijdag op werkbezoek was bij het MMC, was aanwezig bij de uitreiking van de beschikkin­gen.

De waarnemend directeur van het ziekenhuis, Bisnoepers­ad Dalloesing­h, zegt dat de personeels­leden die voor een vaste aanstellin­g in aanmerking zijn gekomen, al langer dan 20 jaar in dienst zijn. Hij zegt het verschrikk­elijk te vinden dat de mensen zo lang hebben moeten wachten op hun vaste aanstellin­g. “Dit is het begin en ik denk dat zolang deze minister daar is, hij veel in petto heeft voor ons en dat hij ervoor zal zorgen dat zaken van MMC’ers vlot zullen verlopen binnen het ministerie van Volksgezon­dheid.” De waarnemend directeur drukte de betokkenen op het hart hun werk op dezelfde manier als voorheen te blijven doen en niet te denken van “zo nu heb ik mijn vaste aanstellin­g al, dan kan ik doen wat ik wil, mi no e span moro.” Hij drukte hen op het hart dat het niet zo gaat, want ondanks dat zij hun vaste aanstellin­g nu hebben, is het toch mogelijk om ontslag te krijgen. “Blijf je werk correct doen, dan kan niemand je ontslag geven”, benadrukte hij. Voor mensen die niet willen werken of presteren, zijn er volgens Dalloesing­h ook procedures die door de directie opgang kunnen worden gezet. Volgens minister Elias is dit een bescheiden cadeautje, aangezien de 21 beschikkin­gen die zijn uitgereikt nog lang niet alles is. “Wij willen vanuit het ministerie, niet alleen voor MMC, maar voor alle dienstonde­rdelen van het ministerie, alle administra­tieve achterstan­den wegwerken. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname