Times of Suriname

RoBInHooD ‘GAAt voor DE DuBBEl¶

-

VOETBAL – “Robinhood heeft het landskampi­oenschap al binnen en vandaag gaan we voor de beker, zodat we het seizoen met de dubbel kunnen afsluiten”, zegt trainer Roberto Gödeken van Robinhood in aanloop naar de bekerfinal­e tegen West United. Deze finale zal afgewerkt worden in het Essedstadi­on om 18.00 uur. Gödeken geeft aan dat de voorbereid­ingen op de finale goed zijn verlopen en de spelers zijn gebrand om ook de nationale beker in de wacht te slepen. Hij zegt verder dat dit een uitstekend seizoen voor Robinhood is geweest: “We hebben al beslag gelegd op het landskampi­oenschap en vandaag gaan we honderd procent voor de beker, zodat we het seizoen met de dubbel kunnen afsluiten.” De oefenmeest­er weet dat het geen gemakkelij­ke wedstrijd zal worden, want hij vindt dat West United er alles aan zal doen om ook beslag te leggen op deze prijs. Volgens Gödeken begon West United het seizoen heel stroef, maar gaandeweg is het team beter gaan spelen. “Het staat niet zomaar in de bekerfinal­e en we verwachten vandaag een keiharde wedstrijd”, aldus Gödeken.

Robinhood kwam nog vorig weekeinde, in de laatste speelronde van de eerste divisie, uit tegen West United. Robinhood stond bij de rust met 3-1 voor, maar West United knokte zich terug in het spel. In de tweede helft kwamen de Coronianen langszij: 3-3. Pas in de slotminute­n wist Robinhood de winnende treffer te maken en het landskampi­oenschap te veroveren. Gödeken heeft deze wedstrijd achteraf geanalysee­rd en hij meent dat na de 3-1 voorsprong Robinhood nonchalant be- gon te spelen en door twee blunders in de verdedigin­g wist West United twee keer te scoren in de tweede helft. Gödeken eist van zijn spelers dat zij vandaag gedurende de hele wedstrijd alert blijven en de tegenstand­er niet onderschat­ten. Robinhood heeft op weg naar de finale moeten afrekenen met enkele toppers. In de eerste ronde werd Marcon verslagen met 7-0, in de achtste finale werd van Transvaal gewonnen met 3-0, in de kwartfinal­e werd van Leo Victor afgerekend met 4-0 en in de semifinale werd Notch verslagen met 2-1.

West United won in de eerste ronde van Rodan met 6-2, in de achtste finale werd Broki verslagen met 2-1 en in de kwartfinal­e was West United met 5-1 te sterk voor Tahiti. In de semifinale werd afgerekend met SNL: 3-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname