Times of Suriname

SElECtIE ZuID-KorEA BIJ tEruGKomst BEKoGElD mEt EIErEn

-

VOETBAL – Zuid-Korea wist woensdag met 2-0 te winnen van Duitsland, maar de zege op de wereldkamp­ioen was niet voldoende om kwalificat­ie naar de volgende ronde op het WK te realiseren. Gisteren kwam de nationale ploeg terug in het Aziatische land en de meeste fans begroetten de spelers met open armen. Er waren echter ook enkele supporters die hun onvrede uitten. Ongeveer vijfhonder­d fans hadden de spelers gisteren opgewacht op het vliegveld. Vier jaar geleden was de sfeer bij terugkomst veel minder, aangezien Zuid-Korea op het WK in Brazilië nog slechter voor de dag kwam dan de afgelopen tijd in Rusland. De ploeg werd destijds bedolven onder etenswaar, wat in de Koreaanse cultuur wordt opgevat als een zware belediging.

Door de nederlagen tegen Zweden en Mexcio vonden enkele supporters het gerechtvaa­rdigd om dit keer onder andere eieren te gooien. “Ik was graag pas in juli teruggekom­en en het is balen dat dit nu al gebeurt in juni”, aldus bondscoach Tae-Yong Shin. “Ik wil onze fans bedanken voor alle lief- de en steun. Zonder de fans hadden we nooit dit mirakel kunnen creëren”, doelt de trainer op de zege op Duitsland.

Heung-min Son, die bijna werd geraakt door een rondvliege­nd ei, baalt dat hij de fans niet meer vreugde kon bieden. “Het spijt ons dat we onze belofte om de knockout-fase te halen niet hebben ingelost. Maar we kunnen allemaal hoop putten uit de winst op Duitsland. Maar we blijven met beide benen op de grond ondanks dit succes en blijven hard werken”, wordt de sterspeler geciteerd door ESPN. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname