Times of Suriname

+onGerGen arrestatie­s EiM protest immigratie­EeleiG in :asKington

-

96 %iM protesten tegen het immigratie­beleid van de $meriNaanse regering in de hoofdstad :ashington D.&. ]iMn volgens $meriNaanse media biMna ]eshonderd men sen gearrestee­rd. De demonstran­ten drongen een Nantoorgeb­ouw van de $meriNaanse 6enaat binnen en riepen er leu]en tegen president Donald 7rump. De demonstran­ten waren vooral in het wit geNlede vrouwen. =e gingen op de grond van het gebouw ]itten en hulden ]ich in ]ilverNleur­ige deNens. 1adat de demonstran­ten had den geweigerd het pand te verlaten ]iMn ]e in de boeien geslagen.

%iM de actie waren ooN en Nele Democratis­che parle mentsleden aanwe]ig om hun steun aan de demonstran­ten te betuigen. 6enator .irsten *illibrand hield een bord omhoog met de teNst ³6top de detenties nu.´ 3resident 7rump ligt on der vuur vanwege ]iMn im migratiebe­leid waarbiM il legale immigrante­n van hun Ninderen werden gescheiden. %eelden van Monge Ninderen in Nooien en geluidsfra­gmen ten van Ninderen die om hun ouders roepen ]orgden de af gelopen weNen al voor meer dere massale protesten. 2nder druN van de NritieN maaNte 7rump vorige weeN met een decreet een einde aan het omstreden beleid. 7evens bepaalde een federale rechter woensdag dat aan de grens gescheiden migranten families met minderMari­ge Ninderen weer herenigd moe ten worden.

7rump is echter niet van plan een eind te maNen aan ]iMn µ]ero tolerance’ beleid ten aan]ien van mensen die ille gaal de grens oversteNen en volgens hem voor veel crimi naliteit ]orgen.

(NU)

 ??  ?? De demonstran­ten waren vooral in het wit geklede vrouwen. (Foto: WKEF)
De demonstran­ten waren vooral in het wit geklede vrouwen. (Foto: WKEF)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname