Times of Suriname

Wouter Bos vertrekt bij Amsterdam UMC

-

AMSTERDAM - Wouter Bos verlaat per eind september Amsterdam UMC (voorheen VUmc). Hij begint als bestuursvo­orzitter bij staatsdeel­neming Invest-NL.

Sinds 7 juni is het VUmc gefuseerd met het AMC en verder gegaan onder de naam Amsterdam UMC. Bos is tot september nog actief als voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc en vicevoorzi­tter bij het AMC.

Over zijn vertrek zegt Bos: “Met heel gemengde gevoelens neem ik afscheid. Mijn benoeming door het kabinet als CEO van Invest-NL is een prachtige nieuwe uitdaging, die mij in staat stelt op de grens van publiek en privaat met voor ons mooie land heel relevante zaken bezig te zijn.” Invest-NL is een nieuwe zogenoemde staatsdeel­neming, die investerin­gen gaat stimuleren op maatschapp­elijke terreinen. Naar verwachtin­g zal InvestNL in 2019 officieel opgericht worden. Uiteindeli­jk moet het ondernemer­s één loket bieden voor risicokapi­taal, garanties en financieri­ngsprogram­ma’s. De overheid steekt 2,5 miljard euro in Invest-NL en verwacht daarmee ook onder meer institutio­nele beleggers over de streep te trekken.

Hoekstra en zijn collega’s Eric Wiebes (Economisch­e Zaken) en Sigrid Kaag (Buitenland­se Handel) zijn blij met de aanstellin­g van Bos. “Hij combineert bestuurser­varing in zowel de private als de publieke sector met een sterke betrokkenh­eid bij de maatschapp­elijke thema’s waar InvestNL zich op zal richten”. (Het Parool)

 ??  ?? Wouter Bos begint als bestuursvo­orzitter bij staatsdeel­neming Invest-NL. (Foto: Ytimg)
Wouter Bos begint als bestuursvo­orzitter bij staatsdeel­neming Invest-NL. (Foto: Ytimg)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname