Times of Suriname

Rechter wil overlijden­sakte zien

-

PARAMARIBO - Rechter Ingrid Lachitjara­n wil de overlijden­sakte van het slachtoffe­r zien in de zaak tegen Choenilal R. Zij heeft die niet aangetroff­en in het dossier. Zij vroeg officier van justitie Nirmala Maikoe om alsnog de akte te overleggen. Raadsman Irvin Kanhai haalde aan dat in de tenlastele­gging staat dat Kiran Dowling Suzanne omkwam, terwijl deze persoon niet bestaat.

Volgens hem gaat de vervolging­sambtenaar ervan uit dat Suzanne de familienaa­m van het slachtoffe­r is. Dat blijkt echter niet te kloppen; hij merkt op dat de familienaa­m van het slachtoffe­r Samanta is. Choenilal R, die als verdachte is aangemerkt, zou hebben geschoten met een jachtgewee­r op Dowling. Volgens Maikoe overleed het slachtoffe­r op 26 maart 2016 en is er geen reden om het Openbaar Ministerie niet-ontvankeli­jk te verklaren. Op 26 maart 2016 maakte de vrouw van de verdachte hem wakker omdat dieven op het perceel waren waar hij de beheerder van was. Choenilal R ging met zijn geweer naar de locatie. Hij meldde de politie niet, omdat hij niet verwachtte iemand te zullen aantreffen. Hij trof eerder twee keer niemand aan.

Dit keer zag hij bij aankomst twee personen vluchten en hij loste een waarschuwi­ngsschot. Hij ging het latere slachtoffe­r achterna. Hij loste een schot in de richting van het slachtoffe­r dat kwam te overlijden. Op 6 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname