Times of Suriname

Sari houdt seniorenda­g in verband met tweejarig bestaan sportveld Henar

-

NICKERIE - De stichting Sarnam Nari (Surinaamse vrouwen) afgekort Sari, heeft afgelopen zaterdag bijkans 400 senioren van Nickerie een leuke dag bezorgd. Aan deze seniorenda­g, gehouden op het sportcompl­ex in de Henarpolde­r, in verband met het tweejarig bestaan ervan, hebben seniore burgers van alle vijf ressorten van Nickerie geparticip­eerd.

Krishna Baidjnath-Jagan, voorzitter van Sari, zegt dat haar organisati­e dit jaar de seniorenda­g grootser wilde organisere­n dan het vorige jaar. Toen was die dag slechts georganise­erd voor de seniore burgers van Henar, in verband met Moeder- en Vaderdag. De financiële middelen voor de organisati­e komen volgens Baidjnath-Jagan voor het overgrote deel uit Nederland van de Stichting Brentano, een stichting die seniore burgers ondersteun­t.

Door tussenkoms­t van het Maagdenhui­s, een counterpar­t van Sari in Nederland, heeft Brentano een bedrag van 2200 euro geschonken voor dit project. Dit bedrag is volgens de voorzitter van Sari aan de hand van een begroting die was ingediend, overgemaak­t.

Daarnaast kreeg de organisati­e ook ondersteun­ing van individuen en bedrijven in Nickerie, om deze burgers een onvergetel­ijke dag te bezorgen. Baidjnath wil ook kwijt dat er forse kortingen zijn gegeven bij bedrijven waar er inkopen zijn gedaan. Al met al mag gezegd worden dat de doelgroep zichtbaar genoten heeft van de dag. Vrienden die elkaar lang niet hadden gezien, ontmoetten elkaar weer: er werd gedanst, gebabbeld, gelachen en er werden ook enkele sportoefen­ingen gedaan met de senioren op het sportveld. Aan het eind van de dag kregen de aanwezigen nog een pakketje ter waarde van SRD 30 toegestopt in de hand, om mee te nemen naar huis.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname