Times of Suriname

Flinke piek’ in drugsafval­dumpingen in Zeeland en West-Brabant

-

ZEELAND - Het aantal gevonden drugsafval­dumpingen in Zeeland en West-Brabant is in de eerste helft van 2018 flink gestegen ten opzichte van 2017, blijkt gisteren uit nieuwe cijfers over drugsvonds­ten die de politie met NU.nl heeft gedeeld. De politie trof in de eerste helft van dit jaar 27 drugsafval­dumpingen aan, terwijl vorig jaar 33 dumpingen werden gevonden. Dit betekent dat er in de eerste helft van dit jaar sprake was van een “flinke piek”, meldt een woordvoerd­er van de politie aan NU.nl. In heel Noord-Brabant zag de politie in april al twaalf dumpingen in twee weken tijd. De politie zegt dat dit te maken kan hebben met het festivalse­izoen. Vanwege de stijgende vraag naar bijvoorbee­ld pillen, is er vaker een piek in afvaldumpi­ngen te zien in het voorjaar.

De politie trof in de eerste helft van 2018 zes drugslabs aan, waar dit er in 2017 in totaal dertien waren. Er zijn dit jaar ook 11 opslagloca­ties gevonden, terwijl vorig jaar 23 locaties werden aangetroff­en. Volgens de politie betekent dit dat het aantal gevonden labs en locaties vrij gemiddeld is. In de zomermaand­en neemt het aantal vondsten af. “Ook criminelen gaan op vakantie”, legt een woordvoerd­er uit. “Dat zie je in meer vormen van criminalit­eit. Inbraken blijven wel gestaag doorgaan, maar ook boeven gaan er in de zomer tussenuit.”

Breda, Tilburg en Bergen op Zoom hebben de hoogste concentrat­ie vondsten gerelateer­d aan synthetisc­he drugs. Rondom Breda zag de politie acht afvaldumpi­ngen.

Bij Tilburg werden drie opslagloca­ties gevonden en zes afvaldumpi­ngen. En in Bergen op Zoom werden vijf dumplocati­es aangetroff­en en een drugslab.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname