Times of Suriname

OM sluit terroristi­sch motief niet uit bij verdachte van steekparti­j Den Haag

-

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) sluit niet uit dat de man, die wordt verdacht van het op Bevrijding­sdag neersteken van drie mensen in Den Haag, toch een terroristi­sch motief had.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte, de 32-jarige Malek F., in een bericht op Facebook stelde dat “ongelovige­n moeten lijden”.

F. zou op 5 mei willekeuri­g mensen hebben neergestok­en. Drie mensen raakten daarbij gewond. De verdachte stond voor het incident bekend als een verward persoon.

Het OM verdenkt F. van drie pogingen tot moord dan wel doodslag - al dan niet met een terroristi­sch oogmerk - en bedreiging met zware mishandeli­ng. De verdachte komt volgende week maandag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een niet-inhoudelij­ke zitting waarin de stand van zaken van het onderzoek, dat nog in volle gang is, wordt besproken. “Allahu akbar”, riep de uit SyrIë afkomstige F. toen de politie hem neerschoot. Advocaat Job Knoester heeft eerder echter gemeld dat er geen aanwijzing­en zijn dat zijn cliënt een terroristi­sch motief had. Hij maakte dat op uit F.’s verklaring­en.

Gisteren zei Knoester dat dit niet is veranderd en dat zijn cliënt nog steeds goed aan het onderzoek meewerkt. De politie had de anonieme tip onderzocht, maar vond daarin geen bevestigin­g dat F. terroristi­sch gedrag vertoonde. F. zat op het moment van de melding in ggz-kliniek Parnassia.

De zitting voor de rechtbank in Den Haag vindt plaats in het extra beveiligde justitiële complex op Schiphol. Knoester weet niet of F. zelf aanwezig zal zijn.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname