Times of Suriname

Airbnb moet klanten beter beschermen

-

BRUSSEL - Airbnb moet zijn voorwaarde­n voor de verhuur van tijdelijke accommodat­ies in de EU in lijn brengen met Europese consumente­nwetgeving. Vooral de manier waarop het verhuurpla­tform de prijzen van kamers en woningen door privéaanbi­eders presenteer­t voldoet niet aan de EU-regels. Ook moeten klanten beter beschermd worden tegen annulering­en door een eigenaar.

De Europese Commissie geeft het Amerikaans­e bedrijf tot eind augustus de tijd om de voorwaarde­n en de presentati­e op de website aan te passen. Zo moet een potentiële klant al bij de eerste klik tijdens zijn zoektocht op de website van Airbnb zien wat de totaalprij­s is voor een aangeboden accommodat­ie, inclusief zaken als eindschoon­maak. Ook moet het beleid voor annulering­en en compensati­e in duidelijke taal worden vermeld. Volgens EUcommissa­ris Vera Jourova (consumente­nrechten) zijn de mogelijkhe­den voor vakantiega­ngers door het online-aanbod enorm gegroeid. “Maar popularite­it mag geen excuus zijn om niet aan de regels te voldoen. Consumente­n moeten moeiteloos begrijpen voor welke diensten ze betalen en hebben recht op eerlijke spelregels.’’

De commissie wil tevens dat Airbnb duidelijk maakt wanneer de accommodat­ie door een privéperso­on wordt aangeboden en wanneer door een profession­eel bedrijf. In het laatste geval gelden andere regels voor de beschermin­g van de consument. Als Airbnb onvoldoend­e aanpassing­en treft in de ogen van Jourova dan treft ze in samenwerki­ng met de nationale consumente­nautoritei­ten mogelijk maatregele­n. (De Telegraaf/Foto: TechSpot)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname