Times of Suriname

FinaEanN acceSteert Jeen eXrR¶V van caPEiR¶V

-

3A5A0A5,%2 - 6inds de inEeslagna­me Yan geld in Nederland accepteert de )inaEank NV geen euro¶s meer Yan camEio¶s. Directeur EElein )rangie met de inIormatie geconIront­eerd spreekt dat tegen. +ij zegt dat de Eank sinds noYemEer

1 geen euroEiljet­ten die aIkomstig zijn Yan camEio¶s meer Yan het puEliek accepteert nadat de &entrale %ank Yan 6uriname &%Y6 Eesloot dat wisselkant­oren alleen aan deYiezenEa­nken hun euro¶s mogen Yerkopen.

)rangie zegt dat de Eank sinds de inEeslagna­me Zel haar regels heeft verscherpt, maar de regel dat er geen eu ro¶s van camEio¶s geaccep teerd Zorden, Zordt steeds Eenadrukt omdat steeds meer mensen euro¶s Eij de camEio Zillen kopen om die daarna aan de Eank te verkopen. +ij zegt dat de regel van nooit schrifteli­jk geZijzigd is door de &Bv6, vandaar dat de )inaEank zich tot he den daaraan houdt. ³$ls an dere Eanken zich niet daar aan houden, Eemoei ik niet, maar de )inaEank Zerkt nog steeds conform de regels van de &Bv6.´ De directeur zegt dat volgens de regels camEio¶s hun euro¶s moeten verkopen aan de deviezen Eanken en zij ontvangen dan $merikaanse dollars om te verkopen aan het puEliek. Daarom heEEen volgens )rangie de camEio¶s geen restrictie­s op de $merikaan se dollar.

De directeur zegt verder Zel mondeling vernomen te heEEen dat de regels van de &Bv6 zijn geZijzigd, Zaar Eij mensen nu Eij de cam Eio¶s ma[imaal tZeeduizen­d euro mogen kopen op ver toon van een ticket. ³$ls dat zo is, zijn de regels dus inderdaad veranderd, maar dat is ons niet officieel mee gedeeld, vandaar dat Zij het geld van zo iemand ook niet accepteren.´ )rangie zegt de Eezorgdhei­d van de gemeen schap te Eegrijpen, maar als de regels dat niet toelaten, kunnen Zij niets anders doen dan ons erEij neer te leggen. )rangie Eenadrukt dat de Eank Zel euro¶s accepteert van het puEliek, zolang die niet afkomstig zijn van een camEio en de herkomst dui delijk aantoonEaa­r is.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname