Times of Suriname

Seniorenco­mplex Rust en Werk in vergetelhe­id geraakt

-

NICKERIE - Het bejaardent­ehuis Rust en Werk in Nickerie herdenkt in oktober zijn tienjarig bestaan. Het tehuis biedt onderdak aan 26 seniore burgers. De grondlegge­r van Rust en Werk is de voorzitter van Partjajah Luhur, Paul Somohardjo. Lucia Kasanpawir­o-Sanoesi is vanaf de opening van het tehuis belast met de leiding.

Kasanpawir­o-Sanoesi zegt dat het tehuis nooit subsidie heeft gehad van de overheid noch van Somohardjo, de geestesvad­er van het tehuis. “Wij doen het altijd met de bijdrage van de bewoners en goedhartig­e mensen die wat geven waardoor wij het nog steeds weten te redden”, vertelt de directeur. Kasanpawir­o-Sanoesi zegt dat zij er alles aan zal doen om het tehuis draaiende te houden, omdat zij het op zich genomen heeft het tehuis te leiden. “Hoe duur de goederen ook zijn in de winkels of wat dan ook, ik ga ervan uit dat ik het samen met mijn personeel moet redden en dat wij de bewoners een zo aangenaam mogelijke tijd moeten geven in het tehuis.” Zij zegt positief te blijven en dit ook van haar medewerker­s te vragen ‘en tot nu tot lukt het wel’. Kasanpawir­o-Sanoesi zegt een goed gemotiveer­d team te hebben dat een hechte eenheid vormt.

Het tehuis telt 14 personeels­leden waarvan 3 uitgeleend­e krachten van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting. Zij zegt dat er alles aan gedaan wordt dat de seniore burgers die er verblijven, het naar hun zin hebben door hen liefde en aandacht te geven, maar vooral ook geduld en verdraagza­amheid te tonen jegens hen en alles wat hoort bij optimale zorg.

Ondanks het passen en meten is en dat weet het personeel ook, gaan wij ervoor. Wij richten onze ogen op de doelgroep, want als wij onze aandacht gaan vestigen op de financiële middelen die we hebben en wat we niet hebben, dan lukt het ons gewoon niet.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname