Times of Suriname

Villa Zapakara tekent overeenkom­st met Suriname Conservati­on Foundation

-

PARAMARIBO – Stichting Villa Zapakara onderteken­t vandaag een sponsorove­reenkomst met Suriname Conservati­on Foundation (SCF) voor haar volgende tentoonste­lling ‘Sranan Krakti’, over de rijke cultuur en natuur van Suriname. Met de financiele ondersteun­ing van SCF is Villa Zapakara een stap dichter bij de realisatie van de ‘Sranan Krakti’-tentoonste­lling die in april 2019 van start gaat. Tijdens deze tentoonste­lling maken de bezoekers kennis met de ‘kracht van Suriname en Surinamers’, maar gaan ook op zoek naar de kracht in zichzelf. Het verhaal van ‘Sranan Krakti’ gaat over de kracht van de natuur en cultuur. Sinds 2016 is de directie gestart met de ontwikkeli­ng van deze tentoonste­lling. Dakaya Lenz, inhoudelij­k directeur, geeft aan dat het museum in de afgelopen negen jaar vier landentent­oonstellin­gen overgenome­n heeft van het Tropenmuse­um Junior in Amsterdam, die aangepast werden voor het Surinaamse publiek. Nu heeft zij het vertrouwen dat er zelf ontwikkeld kan worden. Het wordt een interactie­ve tentoonste­lling die in Suriname gemaakt is. “Hiermee schrijven we geschieden­is. We zijn van start gegaan met rondetafel­gesprekken met stakeholde­rs, vervolgens hebben we een taskforce samengeste­ld van mensen met kennis op het gebied van natuur en cultuur en het vertalen van theorie naar activiteit.” Lenz geeft aan dat het onderwerp heel wat enthousias­me oproept en er veel bereidheid is om op welke manier dan ook een bijdrage te leveren.

Er werd in het verleden al vaak gevraagd wanneer Suriname aan de beurt zou komen en nu is het dan zo ver. Villa Zapakara heeft al tentoonste­llingen neergezet over Ghana ‘Paleisgehe­imen’, India ‘Ster in de stad’, China ‘De Qi van China’ en de huidige tentoonste­lling ‘MixMax Brasil’ over Brazilië, die loopt tot 15 december.

“Met deze nieuwe tentoonste­lling beogen wij bij onze bezoekers waardering en respect te creëren voor wat Suriname te bieden heeft, door eerst en vooral waardering voor henzelf en anderen te ontwikkele­n”, meldt de organisati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname