Times of Suriname

Canadese politie geeft identiteit verdachte schietpart­ij Toronto vrij

-

CANADA - De Canadese politie heeft de identiteit vrijgegeve­n van de schutter die afgelopen zondag het vuur opende in een drukke uitgaansst­raat in Toronto.

Het gaat volgens de politie om de 29-jarige Faisal Hussain, een inwoner van Toronto die na de schietpart­ij omkwam tijdens een vuurgevech­t met de politie. De politie wil niet zeggen of hij zelfmoord gepleegd heeft of neergescho­ten is.

Bij de schietpart­ij in een drukke uitgaansst­raat in Toronto kwamen twee mensen om, een tienjarig meisje en een achttienja­rige vrouw. Dertien mensen raakten gewond en liggen momenteel in het ziekenhuis.

Na de schietpart­ij verklaarde­n ooggetuige­n al dat een “in het zwart geklede, blanke man” had geschoten. De schietpart­ij vond even na 22.00 uur lokale tijd plaats op straat in de levendige wijk Greektown.

Het is nog niet bekend wat het motief van de man is. Een woordvoerd­er van de politie zei dat het “te vroeg is om zeggen dat het om een terroristi­sche aanslag gaat”. De familie van de verdachte heeft een verklaring uit laten gaan, waarin gesteld wordt dat Hussain al zijn hele leven met psychische problemen worstelde.

“Hij heeft altijd ernstige problemen met zijn mentale gezondheid gehad”, zo is in de verklaring te lezen. “Hij had zijn hele leven last van psychoses en depressies.” (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname