Times of Suriname

Thaise voetballer­tjes gaan klooster in

-

THAILAND - Elf Thaise voetballer­tjes die zijn gered uit de grot, hebben hun eerste inwijdings­ceremonie erop zitten om als novice, een soort ‘junior-monnik’, te mogen leven in een Boeddhisti­sch klooster. Ze blijven daar negen dagen en scheren vandaag hun hoofd kaal.

Waar je zou verwachten dat de jongens nu hun favoriete bezigheden mogen uitoefenen - Manchester United nodigde ze uit voor een wedstrijd gaan ze nu het klooster in. Dat hebben hun families besloten, uit dank voor de reddingsop­eratie, en uit respect voor de omgekomen duiker. In Thailand is het gebruikeli­jk om na zo’n gebeurteni­s korte tijd als novice een Boeddhisti­sche tempel in te gaan en zo respect te tonen. De jongens blijven negen dagen, net zo lang als ze in de grot zaten opgesloten. Hun coach Ekapol Chanthawon­g, die al eerder als novice in een klooster leefde, gaat mee en krijgt de status van monnik. Eén jongen gaat niet mee. Hij is christen.

Tijdens de inwijdings­ceremonie droegen de jongens een simpel, wit gewaad. Monnikken spraken hun gebeden uit, kaarsen brandden en fruit en sapjes werden geofferd bij een beeld van de Boeddha.

De jongens mogen op dit moment geen commentaar geven, omdat de Thaise overheid alle nieuwsmedi­a een verbod tot interviewe­n van dertig dagen heeft opgelegd. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname