Times of Suriname

1e\Par niet genoPineer­d Yoor µ%est Pen¶s pla\er ¶

-

V2(T%$L - De )I)$ heeft de nominaties voor de beste spelers van 01 bekendgema­akt en Ne\mar, dat een teleurstel­lend WK kende met %razilië, is niet genomineer­d voor deze prijs. De %raziliaan veroverde met 3aris Saint*ermain wel de )ranse landstitel, de &oupe de )rance en &oupe de la Ligue, maar deze prijzen waren niet genoeg voor hem om in de nominaties te vallen.

Sterren als &ristiano Ronaldo, Kevin De %ru\ne, $ntoine *riezmann, (den +azard, +arr\ Kane, K\lian 0bappp, Lionel 0essi, Luka 0odric, 0ohamed Salah en Raphaël Varane maken wel kans op de eretitel.

Dat *riezmann, 0bappp en Varane erbij zitten, is geen verrassing. De twee aanvallers en verdediger wisten ruim een week geleden beslag te leggen op de wereldbeke­r, door Kroatië in de WK-finale met

- te verschalke­n. Daarnaast wist Varane met Real 0adrid afgelopen seizoen voor het derde jaar op rij beslag te leggen op de &hampions League, door Liverpool in de finale met -1 te verslaan.

Salah, die tijdens de finale van het miljardenb­al geblesseer­d moest afhaken, beleefde een droomseizo­en bij The Reds en scoorde aan de lopende band. Liverpool moest echter in de finale capitulere­n voor de ijzersterk­e Spaanse grootmacht, die onder anderen Ronaldo en 0odric, uitgeroepe­n tot de beste speler van het WK in Rusland, in de gelederen had.

2ok de %elgen De %ru\ne, die met 0anchester &it\ landskampi­oen werd, en +azard, die imponeerde op het WK, zijn genomineer­d. Daarnaast is Kane een genomineer­de. De spits van Tottenham +otspur was met name in het eerste halfjaar van afgelopen seizoen op dreef. Tot slot maakt ook 0essi, de $rgentijnse sterspeler van %arcelona, kans op de prijs, die gaat over de prestaties van het afgelopen seizoen. (VP)

 ??  ?? De FIFA heeft de nominaties voor de beste spelers van 2018 bekendgema­akt en Neymar is niet genomineer­d voor deze prijs.
(Foto: Goal)
De FIFA heeft de nominaties voor de beste spelers van 2018 bekendgema­akt en Neymar is niet genomineer­d voor deze prijs. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname