Times of Suriname

*een Pedaille Yoor 7jon (n )a

-

WI(LR(NN(N - De Surinaamse baanwielre­nner -awr Tjon (n )a heeft de halve finale op het onderdeel 00 meter sprint op de

ste &entraal-$merikaanse en &aribische Spelen niet gehaald. +ij verloor gisteren in de kwart finale in het Velydromo $lcides Nieto 3atixo in &ali van Kevin 4uintero van &olombia.

In de kwart finale nam hij het op tegen de favoriete 4uintero in een µbest of three¶ races. Tjon (n )a verloor de eerste race. De &olombiaan won heel overtuigen­d. Vijftig minuten later was de thuisrijde­r ook beter, waardoor Tjon (n )a eruit ligt. %egin juni had 4uintero de Surinamer ook al verslagen in de strijd om de bronzen medaille tijdens de =uid-$merikaanse Spelen in %olivia. Tjon (n )a eindigde maandag als vijfde in de finale van het onderdeel keirin.

De laatste vier werd rondgemaak­t door de Trinidadia­nen Nicholas 3aul en Njisane 3hillip. =e schakelden respectiev­elijk %randon 3ineda (*ua) en &esar 0arcano (Ven) uit. In de halve finale vanochtend zijn 3uerta en 3hillip aan elkaar gekoppeld en 4uintero aan 3aul. De winnaars strijden om de gouden plak. 0et een tijd van 10,0 seconden haalde Tjon (n )a zich uit de kwalificat­ieronde. De Trinidadia­nen 3aul Nicholas en Njisane 3hillip waren het snelst in &ali en plaatsten zich automatisc­h voor de kwartfinal­es, terwijl de Surinaamse baanwielre­nner naar de achtste finale werd gestuurd en zo doorstroom­de naar de kwart finale.