Times of Suriname

),)$ ontKult genoPineer­den Yoor prijs µ7rainer Yan Ket -aar¶

-

V2(T%$L - De )I)$ heeft gistermidd­ag de elf genomineer­den bekendgema­akt voor de titel µTrainer van het -aar

01 ¶. 2p september wordt op een gala in Londen bekend wie er met de prijs aan de haal gaat. 0assimilia­no $llegri, Stanislav &herchesov, =latko Dalic, Didier Deschamps, 3ep *uardiola, -rgen Klopp, Roberto 0artinez, Diego Simeone, *areth Southgate, (rnesto Valverde en =inpdine =idane, de winnaar van vorig jaar, zijn de kanshebber­s. Deschamps lijkt een van de grootste kanshebber­s op de prestigieu­ze award. +ij leidde )rankrijk voor het eerst sinds twintig jaar weer naar de wereldtite­l tijdens het afgelopen WK in Rusland. In de finale werd het Kroatië van Dalic verslagen. 2ok Dalic is genomineer­d, nadat hij de nationale ploeg van Kroatië voor het eerst naar de WK-finale wist te leiden. 0artinez, de bondscoach van %elgië, staat ook op de lijst met kanshebber­s, doordat hij met de Rode Duivels derde werd op het afgelopen WK. &herchesov en Southgate zijn eveneens genomineer­d voor hun goede prestaties met respectiev­elijk Rusland en (ngeland op het mondiale eindtoerno­oi.

=idane is ook een grote kanshebber. De )ranse trainer won eind vorig seizoen met Real 0adrid de derde &hampions League-finale op rij. Nadat hij de prijs in de wacht had gesleept, leverde hij zijn contract in. In de finale werd Liverpool verslagen en dat heeft ook Klopp een nominatie opgeleverd. 2p clubniveau maakte *uardiola veel indruk in de (ngelse competitie door met 0anchester &it\ op overtuigen­de wijze kampioen te worden. Dat geldt ook voor %arcelona, dat in LaLiga geen wedstrijd verloor en zodoende ongeslagen kampioen werd. +et levert een nominatie op voor trainer Valverde. $llegri maakt op zijn beurt kans na het behaalde kampioensc­hap en de winst van het Italiaanse bekertoern­ooi met -uventus.

De )I)$ laat weten dat de shortlist is samengeste­ld door een jur\ van )I)$ Legends. )ans, journalist­en, bondscoach­es en aanvoerder­s mogen hun stem uitbrengen. 8iteindeli­jk wordt de lijst teruggebra­cht naar drie kandidaten, waarna op september de winnaar bekend wordt gemaakt. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname