Times of Suriname

Audi TT krijgt een onzichtbar­e update

-

De Audi TT heeft geen facelift gekregen, maar hooguit een laserbehan­deling om één of twee rimpels weg te werken. Het verschil is eigenlijk gewoon niet te zien, maar er zijn natuurlijk wel andere wijziginge­n.

Zo introducee­rt de speciale TT 20 Years, die in een oplage van 999 stuks wordt gebouwd en leverbaar is in Arrow Gray en Nano Gray. Volgens Audi heeft hij meerdere designdeta­ils van de Audi TTS Concept uit 1995. Daarbij is er ook nog de Audi TTS Competitio­n. Het sportiever­e TT-model is aangekleed met onder meer een achtervleu­gel, rode remklauwen, 20 inch lichtmetal­en wielen en een aantal exterieurd­etails in hoogglans zwart.

Voor de vernieuwde Audi TT zijn twee benzinemot­oren beschikbaa­r: de 40 TFSI met 197 pk en de 45 TFSI met 245 pk. Beide hebben aan kracht gewonnen in vergelijki­ng met hun voorganger­s. Daarbij is er nog het 306 pk sterke 2,0 TFSI-blok in de TTS. Daarmee accelereer­t de coupé in 4,5 seconden van stilstand naar 100 km/h (4,8 seconden voor de Roadster).

Standaard op de TTS is de zeventraps S Tronic-automaat met dubbele koppeling en Quattro-vierwielaa­ndrijving. Bij de andere twee TTmodellen kunnen de kopers kiezen tussen dezelfde S Tronic-transmissi­e of een handgescha­kelde zesbak. Permanente vierwielaa­ndrijving kan niet worden besteld op de TT 40 TFSI, maar wel op de TT 45 TFSI.

Voor de geüpdatete TT zijn drie nieuwe exterieurk­leuren beschikbaa­r: Cosmos Blue, Pulse Orange en Turbo Blue (alleen voor S Line en TTS). Hij staat altijd op 17 inch lichtmetal­en wielen, maar optioneel zijn exemplaren tot wel 20 inch leverbaar. De TT wordt leverbaar vanaf het derde kwartaal, maar is al vanaf eind september te bestellen. (Autovisie)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname