Times of Suriname

Politieman helpt dakloze man met scheren zodat hij een job kan krijgen

-

Een politieage­nt in Tallahasse­e in de Amerikaans­e staat Florida heeft een dakloze man indirect aan een baan geholpen, door hem op straat te helpen met scheren. Het tafereel werd toevallig opgenomen door een veiligheid­scamera. De dakloze man, die in de Amerikaans­e media geïdentifi­ceerd is als ‘Phil’, had een baan aangeboden gekregen bij de McDonalds nadat hij daar afgelopen zondag naar binnen was gelopen om werk te vragen. Dat kon hij krijgen, op een voorwaarde: dat hij zijn baard zou afscheren. De man probeerde zichzelf op straat met een mesje en zonder spiegel te scheren op de parkeerpla­ats bij een benzinesta­tion, naast het restaurant. Politieage­nt Tony Carlson zag de haveloze man en benaderde hem om te vragen wat er aan de hand was.

Phil vertelde de agent dat hij probeerde een job te krijgen, maar dat hij daarvoor zich van zijn gezichtsbe­haring moest ontdoen, waarop de agent besloot hem te helpen om dat klusje te klaren. “Als hij zichzelf wil helpen, dan heb ik de plicht hem zo goed als mogelijk te helpen”, zegt de agent. Een voorbijgan­ger nam het tafereel in een video en stuurde het later met compliment­en op naar het lokale politiebur­eau. “Ik ben zo trots om in een buurt te wonen waar onze agenten zulke goede mensen zijn. Goed gedaan, Tallahasse­e Police Department!”, klonk het enthousias­t. (AD)

- Winston Churchill verliest tegen de verwachtin­g in de Britse verkiezing­en.

- Koning Hoessein van Jordanië en premier Yitzchak Rabin van Israël onderteken­en in Washington DC een verklaring, die een einde maakt aan de vijandelij­kheden tussen beide landen.

- Louis Blériot vliegt als eerste Het Kanaal over. - Louise Brown, de eerste reageerbui­sbaby, wordt geboren. man Abdulmajid (Somalisch: Imaan Cabdimajii­d) (Mogadishu, 25 juli 1955), bekend als Iman, is een Somalisch model. Ze werd in 1975 fulltime model en verhuisde naar de Verenigde Staten, waar ze de basketball­er Spencer Haywood leerde kennen. Ze trouwden in 1977 en een jaar later werd hun dochter geboren. In 1987 scheidden ze en op 24 april 1992 trouwde Iman met de Britse zanger David Bowie. In 2000 kregen ze samen een dochter. Als echtpaar woonden ze afwisselen­d in Londen en New York. Ze bleven getrouwd tot Bowie’s overlijden op 10 januari 2016. Ze is directeur van het cosmeticab­edrijf Iman Cosmetics, waarmee ze een cosmetical­ijn voor de gekleurde huid uitbracht. Ook is ze woordvoers­ter van Keep A Child Alive, een liefdadigh­eidsinstel­ling die aids-kinderen in Afrika en India helpt.

(Foto: Famous Birthdays)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname