Times of Suriname

Bankje in Amsterdam volgeplakt met glasscherv­en tegen hangjonger­en

-

In de categorie ‘dan lossen we het lekker zelf op’: bewoners in Amsterdam hebben een bankje op straat beplakt met glas. Volgens de wijkagent is het een poging om hangjonger­en weg te jagen.

De politie in Amsterdam-West spreekt van “een nogal opmerkelij­ke actie”: om overlast van hangjonger­en tegen te gaan, lijmden buurtbewon­ers glasscherv­en op een bankje in de Hasebroeks­traat. Agenten werden vorige week donderdag op de wraakactie gewezen: “We zijn er meteen naartoe gegaan en het glas is direct weggehaald”, zegt een woordvoerd­er van de politie tegen Editie NL.

Wijkagent Harold van Dam zette foto’s van het bankje op Twitter. “Buurtbewon­er is hangjeugd zat”, schreef hij erbij. De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie er achter het ‘glasplakke­n’ zit. “We vermoeden dat het een buurtbewon­er is geweest, maar dat kun je nooit met zekerheid zeggen”, zegt de woordvoerd­er.

Overlast of niet, de politie keurt de actie niet goed: “Het is nooit de bedoeling dat je straatmeub­ulair gaat bewerken, hoe vervelend hangjonger­en ook zijn. Als je er last van hebt, meld je het bij ons. Ga niet voor eigen rechter spelen.” (RTL)

Matt LeBlanc (Newton (Massachuse­tts), 25 juli 1967) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer tien jaar Joey Tribbiani in de televisies­eries Friends en Joey. In 2003 tekende hij een contract voor zijn eigen spin-off Joey, gebaseerd op zijn rol in Friends. Deze serie werd na twee seizoenen stopgezet. In 2011 speelde hij een fictieve versie van zichzelf in Episodes. Voor deze rol won hij in 2012 een Golden Globe. De Friends-acteur maakte op 4 februari 2016 bekend dat hij één van de nieuwe presentato­ren werd van het nieuwe seizoen van Top Gear. Hij heeft een dochter. (Foto: Wikipedia)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname