Times of Suriname

³)LVR EHOHGLJLQJ YRRU SROLWLHDPE­WHQDUHQ´

-

PA5A0A5,B2 - De Surinaamse Politiebon­d (SPB) wil een aparte loonreeks voor de politie. De bond krijgt drie weken de ruimte om uit het )unctie ,nIormaties\steem van de 2verheid ()iso) te stappen. Dit is gisteren besloten tijdens een woelige en drukbezoch­te algemene ledenverga­dering (alv). Het )iso is volgens het bondsbestu­ur een belediging voor politieamb­tenaren. ³=elIs een bewaker verdient meer dan de politie´ zegt het bondsbestu­ur na afloop van de alv aan journalist­en. Vandaag zal het SPB-bestuur de regering het besluit van de leden kenbaar maken.

De 63% heeft een wensen Sakket klaarligge­n waarvan het belangrijk­ste asSect na melijk een salariscor­rectie Sas uitgevoerd kan worden indien de Solitieorg­anisatie uit )iso staSt. Dit wordt als SrinciSisl­e eis gesteld door de 63%. ³+et is meer dan realistisc­h. (r gaan twee re soluties getekend moeten worden. $ls bestuur zijn wij wel bereid om het samen met de overheid te doen. %in nen twee weken moet het mogelijk zijn maar wij ne men ruim drie weken´ zegt bondsvoorz­itter 5aoul +el lings. (r zullen dan nieuwe functieoms­chrijvinge­n moe ten komen. +et laagste loon bij de Solitie is momenteel nog onder het minimumloo­n. 9olgens het bestuur is het zelfs onder het minimumloo­n van een bewaker namelijk bruto 65D . . (en agent in de laagste rang ontvangt netto 65D . . 63% voor zitter 5aoul +ellings zegt dat het bestuur bereid is de rege ring te helSen met een aSarte loonreeks voor de Solitie.

2S augustus zullen de leden door het bondsbe stuur worden gewnformee­rd over de verrichtin­gen van de bond. 5evelino (ijck woordvoerd­er van de 63% zegt dat de drie weken geen ultimatum zijn voor de re gering. 9olgens hem gaat het om een ultimatum die de leden geven aan het bestuur om hen te raSSortere­n over zijn verrichtin­gen. +ierna kunnen de onderhande­lingen voor nieuwe loonstruct­uren beginnen. (r liggen al wat voorstelle­n klaar die samen met de regering zullen wor den doorgenome­n. ,n het wensenSakk­et zijn er ook an dere eisen oSgenomen zoals nieuwe kleding schoeisel werkmateri­aal en faciliteit­en. Die staan los van de gewens te beloningss­tructuur.

(ijck zegt dat het bonds bestuur gistermorg­en een gesSrek voerde met viceSre sident $shwin $dhin en de Sresidenti­sle commissie on der leiding van -ules :ijden bosch waarbij een bod van Srocent loonsverho­ging aan de Solitie werd gedaan. +et bestuur gaat hiermee niet ak koord. De woordvoerd­er zegt dat zaken gedocument­eerd zijn aangehaald waarom het niet acceStabel is. ³:ij heb ben gemerkt dat Srocent loonsverho­ging een achter uitgang is.´ +et bestuur vindt dat destijds het )iso is oSge legd aan de Solitie vandaar dat ze het nu definitief niet meer wil. BC/WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname