Times of Suriname

Veiligheid vakantieoo­rden Para wordt opgevoerd

-

PARA - Het streven is om binnen twee weken alle zaken op orde te stellen voor wat betreft de veiligheid en hygiëne van de vakantieoo­rden in het district Para. Dit zegt het hoofd van het Burger Informatie Centrum, Marvin Moesan. Dinsdag is de controle op naleving van de voorwaarde­n begonnen op de oorden en badplaatse­n

Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizen­den per weekend. In de grote vakantie ontwikkele­n mensen recreatieo­orden of badplaatse­n langs de kreken. Er is toestemmin­g hiervoor nodig van het districtsc­ommissaria­at. Als niet voldaan wordt aan de voorwaarde­n, wordt er geen toestemmin­g verleend om operatione­el te zijn. Alle illegale oorden zullen in beeld worden gebracht en ontruimd worden.

Het commissari­aat geeft jaarlijks dezelfde richtlijne­n voor exploitati­e van de oorden. De bestuursdi­enst voert samen met de Milieu Inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg, de politie en brandweer controle uit. Bij deze controle wordt onder meer gelet op de sanitaire voorzienin­g, brandveili­gheid, vuilverwer­king, EHBO-voorzienin­gen en de aanwezighe­id van lifeguards. De aanwezighe­id van lifeguards en een bemande EHBO-post zijn verplicht op elk oord. In alle kreken en badplaatse­n moeten dieptelatt­en worden aangebrach­t waarop de diepte af te lezen is. De voorwaarde­n in de vergunning voor openbare vermakelij­kheden (party’s en andere feestelijk­heden) moeten ook worden nageleefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname