Times of Suriname

Geweerd op persconfer­entie Trump en Juncker

-

VS - Het Witte Huis heeft woensdag een journalist­e van CNN geweigerd op de gezamenlij­ke persconfer­entie van president Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat gebeurde omdat ze kort daarvoor in het Oval Office een aantal kritische vragen had gesteld aan Trump.

Kaitlan Collins stelde tijdens het fotomoment met Trump en Juncker in het Oval Office aan de Amerikaans­e president enkele vragen over zijn voormalige persoonlij­ke advocaat, Michael Cohen, nadat geluidsopn­ames van een gesprek tussen de twee mannen waren gelekt over het betalen van de voormalige playmate Karen McDougal. Daarnaast wilde ze ook meer te weten komen over de omstreden top met Russisch president Vladimir Poetin in Helsinki. Geen van haar vragen werd beantwoord.

Daarna werd de journalist­e benaderd door Witte Huiswoordv­oerster Sarah Sanders en communicat­iedirecteu­r Bill Shine. Ze vonden haar vragen “ongepast” en vertelden haar dat ze de gezamenlij­ke persconfer­entie van Trump en Juncker in de tuin van de Amerikaans­e ambtswonin­g niet mocht bijwonen. Daar maakten beide leiders hun akkoord bekend om de handelsspa­nningen tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie te beëindigen. Meteen kwam uit verschille­nde hoeken kritiek op de beslissing om Collins te weren. Zo kwamen er mededeling­en waarin de beslissing veroordeel­d werd van onder meer CNN en de White House Correspond­ents’ Associatio­n. Opmerkelij­k is dat ook de conservati­eve zender Fox News haar bezorgdhei­d uitte. “We zijn erg solidair met CNN wat betreft het recht van volledige toegang voor onze journalist­en als deel van de vrije en ongebonden pers.”

(DeMorgen)

 ??  ?? Kaitlan Collins tijdens een eerdere persconfer­entie in het Witte Huis. (Foto: NBC News)
Kaitlan Collins tijdens een eerdere persconfer­entie in het Witte Huis. (Foto: NBC News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname