Times of Suriname

0LFN -DJJHU URFNLFRRQ HQ RYHUJURRWY­DGHU YDQ

-

Mick Jagger is gisteren jaar geworden. Al ruim een halve eeuw is hij het gezicht van World’s greatest rock ’n’ roll band.¶

Jagger zit op een bank en doet een dappere poging Heb je even voor mij van )rans %auer te zingen. :itte g\mpen en dito sokken aan zijn voeten. Het gezicht telt nog meer groeven dan op tv. Hier zit geen rockster, maar gewoon een vriendelij­ke (ngelsman die even gek doet voor een goede vriend. Aaibaar en aanraakbaa­r.

'e beelden zijn te zien in een filmpje dat Jagger in oktober na afloop van zijn optreden met de Rolling 6tones in Arnhem op Instagram zette. ,nmiddels is het fragment al bijna . keer bekeken. Het filmpje lijkt een niemendall­etje, maar is het niet. Het is een goed doordachte pr-stunt die bijdraagt aan dat aimable imago dat Mick Jagger zo graag cultiveert. %ij elke show waar ook ter wereld spreekt hij een paar zinnen in de lokale taal. 1abijheid moet de tanende muzikale kwaliteite­n van zijn 6tones-collega¶s .eith Richards en &harlie :atts naar de achtergron­d verdrijven. 'ankzij het zakelijke instinct van Mick Jagger bestaan de Rolling 6tones nog steeds. Jagger is de strateeg en de leider. 1iet geheel verwonderl­ijk voordat hij met 7he 6tones begon studeerde hij aan het prestigieu­ze /ondon 6chool of (conomics. Jagger heeft inmiddels miljoen dollar vergaard, veel meer dan andere leden van 7he 6tones.

1et als in 2 rockt Jagger nog uren op het podium. %egin juli nog met de No Filter Tour van 7he 6tones in Polen. Onverwoest­baar lijkt het. Ook dat beeld koestert Jagger. Hij is daarom zuinig op lijf en leden. %allet, zwemmen, hardlopen, fitness en een speciaal dieet houden Jagger in conditie. Op papier is hij bejaard, Jagger is opa, overgrootv­ader zelfs. ,n niets lijkt hij echter op de mannen die dikbuikig in de (ngelse pubs hun pints drinken. Jagger heeft altijd een jongere vrouw aan zijn zijde.

=ijn huidige partner is Melanie Hamrick. 'eze -jarige Amerikaans­e topballeri­na is de moeder van zijn achtste nakomeling 'everau[. Maar hij wordt ook gezien in het gezelschap van de 22-jarige filmproduc­er 1oor Alfallah. Misschien is dat ook puur beeldvormi­ng. Als rockster hoor je je immers te omringen met vrouwen. Misschien zit Jagger wel veel liever in z¶n joggingpak en witte sokken op de bank.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname