Times of Suriname

AB InBev verkoopt meer speciaalbi­eren en ziet nettowinst stijgen

-

LEUVEN - Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal wederom meer speciaalbi­eren verkocht. Dat soort bieren is doorgaans duurder dan ‘normaal’ pils en dus nam de opbrengst per liter toe, wat een hogere nettowinst voor het bedrijf oplevert.

Het internatio­nale concern achter merken als Budweiser, Stella Artois en Jupiler zag de totaalomze­t stijgen met 4,7 procent, terwijl het totale volume aan verkochte bieren met slechts 0,8 procent toenam. Onder de streep noteerde de brouwer een nettowinst van een kleine 2,2 miljard dollar, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In bijna alle markten stegen opbrengst en volume, behalve in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het bedrijf wijt dit aan onder andere externe factoren, zoals een lager besteedbaa­r inkomen in ZuidAfrika door recente stijging van de btw en brandstofp­rijzen.

In Europa stegen omzet en volume. In de persverkla­ring dankt het bedrijf dat aan onder meer marketinga­ctiviteite­n rondom Corona. Verder werd vooral in het Verenigd Koninkrijk meer van het alcoholarm­e bier Bud Light verkocht.

De winstgeven­dheid werd verder gedrukt door fikse marketingu­itgaven tijdens het WK voetbal in Rusland. AB InBev was hoofdspons­or en zette biermerk Budweiser volop in de schijnwerp­ers. Dat kostte in totaal 2 miljard dollar. Die uitgaven deden eerder behaalde besparinge­n als gevolg van de samenvoegi­ng met SAB Miller deels teniet. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname