Times of Suriname

Leeuwin gaat strijd aan met wilde honden om haar welpje in veiligheid te brengen

-

Deze leeuwin zou werkelijk alles doen om haar welpje in leven te houden. Zo tonen de straffe natuurbeel­den die Shalin Fernando kon vastleggen tijdens zijn vakantie in Moremi Game Reserve, een natuurrese­rvaat in Botswana. De man filmde er hoe de leeuwin de confrontat­ie aanging met een grote groep wilde honden, waardoor haar welpje de kans kreeg om te ontsnappen.

Met minstens negen waren ze, de honden die rond de leeuwin en haar welpje cirkelden. “Ik was sprakeloos”, klonk het bij Fernando. “We hadden eerst een halfuur gespendeer­d bij de prachtige leeuwin en haar welp, waarna we op zoek gingen naar de wilde honden. Maar toen we bij hen aankwamen, begonnen ze de leeuwen te bedreigen.”

Aanvankeli­jk leek het alsof de honden een lekker hapje zagen in de leeuwenwel­p. Maar dat liet de leeuwin niet zomaar gebeuren. Met veel lef ging ze de strijd aan met de bende, waardoor haar welpje de kans had om te vluchten in een boom. De jonge leeuw bleef uiteindeli­jk ongedeerd.

Dat de leeuwin zo veel moed toonde, hoefde overigens niet te verbazen. “Volgens onze gids hebben al haar voormalige welpjes het niet overleefd”, verklaarde Fernando. Na een felle strijd van bijna een minuut hielden de wilde honden het voor bekeken. “We hebben de honden een dag later teruggezie­n. Een van hen had een bijtwond en mankte. Het was een speciale ervaring.” (Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname