Times of Suriname

Geen voorlopige invrijheid­stelling voor verdachte van mishandeli­ng

-

NICKERIE - Kantonrech­ter Iswarpersa­d Sonai heeft het verzoek van advocaat Frank Truideman om de hechtenis van zijn cliënt Azadkhan D voorlopig op schorten, afgewezen. Officier van Justitie Darno Danning vroeg de rechter niet mee te gaan met het verzoek van de advocaat. Hij haalde aan dat de inverzeker­ingstellin­g van de verdachte van toepassing zou zijn. Hij gaf aan dat de verdachte bekendstaa­t als een licht ontvlambar­e persoon. Verder zouden er ernstige bezwaren tegen de verdachte naar voren zijn gekomen na het getuigenve­rhoor alsook de verklaring van de verdachte ter terechtzit­ting en bij de politie.

De rechter gaf aan dat Azadkhan wordt verdacht van drie feiten omdat hij drie slachtoffe­rs zou hebben gemaakt, wat reden voor de rechter is om niet mee te gaan met het verzoek van de verdedigin­g. Azadkhan D staat terecht voor mishandeli­ng. Hij kreeg op 1 oktober een woordenwis­seling met zijn vriendin die boos was geworden, omdat hij de avond ervoor naar ‘Parbo Night’ was geweest en haar niet had meegenomen. Hij kwam de volgende dag dronken en vermoeid thuis aan. Op gegeven moment wilde hij na ruzie met zijn vriendin en haar moeder gemaakt te hebben, de plaats verlaten, maar hij werd door de moeder tegengehou­den. De verdachte pakte toen een houwer waarmee hij enkele zwaaibeweg­ingen maakte. Moeder en dochter werden hierbij geraakt. De moeder hield er een kapwond van over aan haar elleboog. Iets later dan een week ontmoette de broer van de vriendin van Azadkhan hem bij een winkel, waar hij met vrienden zat te drinken. Toen de broer hem ging vragen waarom hij zo met zijn moeder tekeer is gegaan, waardoor zij een kapwond heeft opgelopen, pakte de verdachte een mes en viel de broer daarmee aan. Hij stak hem in zijn linkerbove­narm. Toen de broer probeerde om het mes vast te pakken, liep hij een snijwond op in zijn rechterhan­dpalm.

De zaak is uitgesteld tot 3 augustus. Dan zal het Openbaar Ministerie requisotoi­r houden en de advocaat zijn pleidooi. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname