Times of Suriname

Nederlands slachtoffe­r vier maanden na terrasaanv­al overleden

-

MÜNSTER - Bijna vier maanden nadat een verwarde man met zijn bestelbusj­e een vol terras in de Duitse stad Münster opreed, is de 56-jarige Nederlande­r Bennie Eerdman overleden als gevolg van de ernstige verwonding­en die hij hierbij opliep. Dat laat zijn familie weten. “Hij heeft hard gevochten, geknokt en alles. Maar op een gegeven moment is het lichaam gewoon op”, zegt zijn broer Gijs Eerdman geemotione­erd.

Bij de terrasaanv­al in april van dit jaar kwamen direct drie mensen om het leven, waaronder de bestuurder van het busje. Eerst vreesden de autoriteit­en nog een aanslag met terroristi­sch oogmerk en werd het gehele stadscentr­um leeggeruim­d. Zwaarbewap­ende agenten hielden vervolgens bewoners, winkeliers en toeristen op afstand. Antiterreu­reenheden en explosieve­nopruiming­steams kamden het gebied vervolgens millimeter voor millimeter uit. Ook diverse woningen van de man, de 48-jarige Jens R., viel de politie met veel machtsvert­oon binnen.

Naast de onschuldig­e doden die er meteen te betreuren vielen, raakten tientallen andere terrasgang­ers gewond. Hieronder waren ook twee Nederlande­rs, die beiden zwaargewon­d raakten. Een van hen, ondernemer Bennie Eerdman uit de Twentse plaats Albergen, lag sinds het tragische voorval in het plaatselij­ke universite­itsziekenh­uis en werd daar veelal in een kunstmatig­e coma gehouden. Ook is hij tientallen keren onder het mes geweest. Gistermorg­en is hij komen te overlijden aan de directe gevolgen van zijn ernstige verwonding­en. De vriendin van garagehoud­er Eerdman, het andere slachtoffe­r met de Nederlands­e nationalit­eit, kampt nog altijd met vele lichamelij­ke ongemakken.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Een nabestaand­e legt een kaars op de plaats waar de aanval heeft plaatsgevo­nden.
(Foto: Trendolize­r)
Een nabestaand­e legt een kaars op de plaats waar de aanval heeft plaatsgevo­nden. (Foto: Trendolize­r)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname