Times of Suriname

=ENEr YEErtLEQ GoGEQ Goor AArGEEYLQJ oS ,QGoQEsLsCh ELlAQG /oPEoN

-

,ND2N(6,É Door een aardEeving met een magnitX de van . oS het ,ndonesisch­e eiland /omEoN zijn zeNer veertien mensen omgeNomen. 7ientallen mensen zijn ge wond geraaNt. Daarnaast zijn veel geEoXwen Eeschadigd. De slachtoffe­rs vielen in het noorden en het oosten van het eiland, zo meldt de loNale overheid.

De Eeving vond gisterocht­end om 00. XXr Nederlands­e tijd

. XXr loNale tijd Slaats, in het noorden van het eiland oS ongeveer 0 Nilometer van de stad 0ataram. .ort daarna was er een naschoN met een magnitXde van . .

Het eSicentrXm van de Eeving lag oS slechts Nilometer dieSte. Door de geringe dieSte is de Nans groter dat een Ee ving schade aanricht. 9olgens de $meriNaanse geologisch­e dienst 86*6 was er geen ge vaar voor een tsXnami, omdat de Eeving onder land was.

Het zwaarst getroffen ge Eied is de regio 6emEalXn in het noorden van /omEoN. ,n dat district ligt de Eij Eerg EeNlimmers SoSXlaire vXl Naan 5injani. (en dertigja rige vroXw Xit 0aleisis Nwam daar om het leven.

9anwege de Nans oS aardver schXivinge­n is de Eerg voorlo Sig aIgesloten. 2oN zijn er om die reden meerdere wegen oS het eiland dicht. De eleNtrici teit in de regio is Xitgevalle­n. Het ministerie van %Xitenlands­e =aNen laat we ten dat er geen aanwijzing­en zijn dat er oS dit moment Nederlands­e slachtoffe­rs zijn. (en woordvoerd­er liet weten dat het moeilijN is om contact te Nrijgen met mensen in het geEied, omdat de teleIoon verEinding­en slecht zijn. De Nederlands­e amEassade in ,ndonesis staat in contact met de aXtoriteit­en en volgt de si tXatie naXwgezet.

2oN oS het naastgeleg­en ei land %ali, dat SoSXlair is Eij Nederlands­e toeristen, werd de Eeving gevoeld. N8

 ??  ?? Een Indonesisc­he man kijkt wat er nog van een huis is overgeblev­en na de aardbeving. (Foto: Fortune)
Een Indonesisc­he man kijkt wat er nog van een huis is overgeblev­en na de aardbeving. (Foto: Fortune)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname