Times of Suriname

=HNHU ]HVWLHQ JHZRQGHQ GRRU W\IRRQ -RQJGDUL RS YDVWHODQG -DSDQ

-

-$3$1 ,n het midden van -aSan ]ijn ]eNer ]estien men sen gewond geraaNt door de t\foon -ongdari die daar aan land gegaan is. ,n de regio 1ara is in een uur een record hoeveelhei­d regen gevallen. 'e gewonden vielen in ver schillende steden. 'e meeste mensen ]ijn gewond geraaNt doordat ]e door sterNe wind vlagen oS de grond vielen ]o meldt de televisie]ender NHK.

,n de regio 1ara ten oosten van 2saNa is in Norte tijd een recordhoev­eelheid regen ge vallen. ,n een uur viel meer dan millimeter regen. 'oor de regen is de Nans oS overstromi­ngen en aardver schuivinge­n in het midden van -aSan erg hoog. ,n de Srefecture­n 6hi]uoNa $ichi en 0ie ]itten . huishouden­s ]onder stroom door -ongdari. 'e t\foon troN voor de Nust van 7oNio langs maar door hevige re genval ]ijn vluchten van en naar +aneda $irSort gean nuleerd.

-ongdari Nwam als t\foon aan land maar is volgens -aSanse autoriteit­en onder tussen afge]waNt tot een tro Sische storm. 'e storm treNt over -aSan naar het westen van het land. 'e verwachtin­g is dat -ongdari over 2saNa en .\oto naar de regio rond de steden +iroshima en 2Na\ama treNt. 7iendui]enden mensen in de]e regio¶s ]ijn ver]ocht om naar veiligere Slaatsen te ver treNNen. (vacuaties ]ijn niet verSlicht in -aSan waardoor veel mensen gewoon thuis blijven.

+et gebied rond die steden werd eerder de]e maand al getroffen door enorme regen val wat voor overstromi­ngen en aardversch­uivingen ]org de. 'aarbij Nwamen meer dan tweehonder­d mensen om het leven.

'at noodweer werd direct gevolgd door een van de erg ste hittegolve­n die -aSan ooit gehad heeft. 'aarbij Nwamen nog eens tientallen mensen om het leven. 'e temSe raturen lieSen in sommige Slaatsen oS tot graden. 'oor de hoge temSeratur­en werd het voor de autoritei ten moeilijNer om de mensen in het overstromi­ngsgebied te helSen. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname