Times of Suriname

(UGRJDQ GUHLJW PHW ]DDN WHJHQ 96 YDQZHJH PRJHOLMNH VDQFWLHV RP SUHGLNDQW

-

785.,-( 'e 7urNse Sresi dent 5eceS 7a\\iS (rdogan dreigt met een internatio nale arbitrage]aaN tegen de 9erenigde 6taten als dat land 7urNije sancties oSlegt wan neer de $meriNaanse Sredi Nant $ndrew %runson niet vrijNomt.

³'e 9erenigde 6taten ver lie]en een waardevoll­e en oSrechte Sartner als ]e de sancties door]etten” aldus (rdogan. ³:e houden voet bij stuN.”

(en van de sancties Nan ]ijn dat de 96 de ) ¶s niet meer aan 7urNije levert of dat de straaljage­rs later Nomen. ³$ls dat gebeurt sSannen we een internatio­nale arbitrage ]aaN tegen de 96 aan” stelt (rdogan.

'e $meriNaanse viceSre sident 0iNe 3ence maaNte vrijdag beNend dat mogelijN sancties volgen als %runson vast blijft ]itten. ³$ls 7urNije niet direct actie onderneemt om de]e onschuldig­e man van het geloof vrij te laten en naar huis in $meriNa te sturen dan ]al de 96 belang rijNe sancties tegen 7urNije treffen.”

'e 96 dacht met 7urNije een afsSraaN over een ruil van gevangenen te hebben gemaaNt. 2S ver]oeN van de $meriNaanse Sresident 'onald 7rumS heeft ,srasl een 7urNse vrouw die aan +amas gelinNt wordt vrijla ten in de 3alestijns­e gebie den oS de voorwaarde dat 7urNije %runson vrijliet. 'e vrouw is inmiddels vrij maar de $meriNaan ]it nog vast. 'e SrediNant die in 7urNije terechtsta­at oS verdenNing van terrorisme is woensdag onder huisarrest geSlaatst na meer dan anderhalf jaar detentie. 'e vijftigjar­ige dominee %runson uit 1orth &arolina woont al meer dan twintig jaar in 7urNije. +ij is de voorganger van een Nleine Srotestant­se NerN in ,]mir.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname