Times of Suriname

Özil doet een laffe daad

-

92(7%$/ 0esut gzil liet zich eerder dit jaar fotografe ren met de 7urkse president 5ecep 7a\ipp (rdogan en na de kritiek bleef hij hierop aanhouden. 'e middenvel der van $rsenal maakte on langs na het voor 'uitsland zo teleurstel­lend verlopen :K bekend zich niet meer beschikbaa­r te stellen voor 'ie 0annschaft. 'at besluit van gzil werd met gemengde reacties ontvangen en )redi %obic denkt er ook het zijne van.

³2m eerlijk te zijn is dit voor mij niet te verdragen. 'eze algemene beschuldig­ing van racisme komt niet overeen met de werkelijkh­eid dit ver wijt heeft mij geschokt. ,k denk dat de manier waarop hij zich nu terugtrek een beet je laf is´ vertelt de voudig 'uits internatio­nal in gesprek met BILD. gzil gaf in een via social media verspreide ver klaring aan twee kloppende harten te hebben een uit 'uitsland en een uit 7urkije. %obic vraagt zich echter af of een statement op onder meer Twitter de juiste manier is geweest om deze ingrijpen de beslissing naar buiten te brengen ³+ij had ergens een interview kunnen geven live op tv. 9oor ons voetballer­s is de regel altijd µwees een man en sta op¶.´ %obic heeft ook zijn twijfels bij het doel dat gzil voor ogen had toen hij met (rdogan op de foto ging. ³'at zou ik toestaan voor een speler van of jaar oud maar voor iemand die al zo lang meedraait iemand van

en een voormalige wereld kampioen hij zou moeten weten hoe dit eruit ziet. $ls hij dat niet weet is hij of to taal nawef wat ik me niet kan voorstelle­n of het was bere kenend en een poging om te provoceren. ,k snap dat hij twee harten in zijn borstkas heeft maar toch zou je moe ten weten dat je een grote verantwoor­delijkheid hebt´ sluit de jarige oud spits af. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname