Times of Suriname

0DUWLQXV ODSW VWDGLRQYHU­ERG DDQ ]LMQ ODDUV

-

VOETBA/ ± Joel µBordo¶ Martinus lapte zijn stadionver­bod aan zijn laars en reed zaterdag gewoon het Ronnie Brunswijks­tadion binnen, tijdens de opnieuw gespeelde eerstedivi­siewedstri­jd van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) tussen Notch en Nishan¶42. Ook voorzitter, tevens trainer, Jimmy Dassasingh liet zich van zijn slechte zijde zien. Notch won de ontmoeting met 4-1 en legde hiermee beslag op het semikampio­enschap.

Martinus die een stadionver­bod van vijf jaar kreeg van de SVB, reed met zijn voertuig gewoon het stadion binnen. Dit feit werd direct opgevallen door directeur John Muntslag van de SVB. Hij heeft toen /eo Brunswijk, de verantwoor­delijke van Notch, aangesprok­en hierover. Martinus weigerde echter om het stadion te verlaten. Gezien Muntslag niet bevoegd is om de wedstrijd stop te zetten, heeft de directeur wel aan Brunswijk aangegeven, dat hij met de prijzen zal vertrekken en als Notch het semikampio­enschap behaalt, mag het team zijn prijs komen ophalen op het hoofdkanto­or van de SVB. Muntslag had dit besluit ook aan de matchcommi­ssioner van de ontmoeting meegedeeld. Martinus verliet het stadion, waardoor de uitreiking later wel plaatsvond in Moengo.

Dassasingh werd tijdens de ontmoeting naar de tribune gestuurd, omdat hij beledigend­e woorden slingerde naar de scheidsrec­hter. Hij werd door de scheidsrec­hter hierop gewezen, maar de trainer hield niet op. Voor de scheidsrec­hter was de maat vol en hij riep de hulp van de politie, die in het stadion aanwezig was, in. Onder veel protest ging Dassasingh naar de tribune, want feilloos ging het niet. Het had een hartje gescheeld of Dassasingh zou in de boeien geslagen worden. Deze situatie is ook in het rapport van zowel de scheidsrec­hter als matchcommi­ssioner opgenomen en de tuchtcommi­ssie zal heel binnenkort zich buigen over deze zaak.

Doordat Notch deze ontmoeting heeft gewonnen, eindigt het team op de tweede plaats met 55 punten en legt beslag op het semikampio­enschap. Hiermee is er ook een einde gekomen aan het voetbalsei­zoen in de topklasse van de SVB.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname