Times of Suriname

1DWLR KDUG WHQ RQGHU

-

VOETBA/ - De nationale selectie ging zaterdag in Nederland hard ten onder tegen FC Den Bosch in de tweede oefenwedst­rijd. Natio, onder leiding van Dean Gorré, ging met 0-4 ten onder na een 0-2 ruststand.

De volgende, tevens de laatste oefenwedst­rijd wordt woensdag gespeeld tegen Sparta Rotterdam. De selectie wordt op 8 augustus terugverwa­cht in Suriname, en heeft daarna ongeveer een maand om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd van de Concacaf Nation /eague.

Suriname verloor vrijdag al zijn eerste oefenparti­j tegen Jong Feyenoord met 0-1 en de bondscoach wist al van te voren, dat het tegen FC Den Bosch nog moeilijker zou worden. In de eerste oefenparti­j ging het samenspel en het opbouwend uitverdedi­gen niet goed en ook tegen FC Den Bosch was dit het geval. Gorré geeft aan dat de Surinaamse spelers individuee­l heel sterk zijn, maar een voetbalwed­strijd win je niet met individuel­e prestaties. De bondscoach weet dat er veel werk aan de winkel is en hij meent dat hij en de technische staf er alles aan zullen doen om het niveau van de selectie op te krikken. De openingstr­effer kwam al na elf minuten spelen. Het was Jort van der Sande die knap wegdraaide van zijn tegenstand­er en de bal in het Surinaamse doel kon verwerken. =ija Azizov was verantwoor­delijk voor het tweede doelpunt van Den Bosch. Met ruim dertig minuten op de klok kreeg de middenveld­er

(Foto: FC Den Bosch) de bal voor zijn voeten en wist deze kans te benutten. Op het scorebord stond 2-0, wat tevens de ruststand was. Ook in de tweede helft had FC Den Bosch de overhand. Met een aantal aardige combinatie­s kwam het geregeld in scoringspo­sitie. In de 67ste minuut was het Dennis Kaars die de score uitbreidde. Hij kreeg de bal goed op de schoen en wist deze haarfijn binnen te schieten. Niet veel later was het R~ben Rodrigues die een knappe aanval sterk binnen wist te koppen 4-0.

 ??  ?? Ivenzo Comvalius van het Surinaams elftal doet er alles aan om de speler van Den Bosch te stoppen.
Ivenzo Comvalius van het Surinaams elftal doet er alles aan om de speler van Den Bosch te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname