Times of Suriname

0DN ONTGEKT MDNIER OM TE BESSDREN OS DUTOYER]EKERING HIM WORGT YROUW

-

Het is bekend dat autoverzek­eringen duur zijn, maar hoe ver zou je gaan om daarop te besparen" De dekking verlagen, een andere maatschapp­ij kiezen of van geslacht veranderen" Hoe absurd het ook mag klinken, dat laatste is precies wat een &anadese man deed.

:ebsite 7he 7ruth $bout &ars ontdekte dat een 23-jarige man besloot vrouw te worden om geld te besparen op de verzekerin­g voor een nieuwe &hevrolet &ruze die hij wilde kopen.

De man wil anoniem blijven, maar vertelde dat hij van geslacht was veranderd om jaarlijks 1.100 &anadese dollars (723 euro) te besparen op zijn autoverzek­ering. 2mdat hij een ongeval en een paar verkeersov­ertredinge­n op zijn palmares had, vertelde de verzekerin­gsagent dat zijn premie jaarlijks zo¶n 4.500 &$D (2.959 euro) zou bedragen. 8it nieuwsgier­igheid vroeg hij hoeveel het zou kosten als hij een vrouw was. 7oen bleek dat dezelfde verzekerin­g slechts ongeveer 3.400 &$D (¼ 2.234) zou bedragen als hij een vrouw was. ³Ik was behoorlijk boos´, zei de man. ³(n ik had geen zin om voor zo¶n bedrag te worden beetgenome­n.´ 9ervolgens vroeg hij zijn verzekerin­gsmaatscha­ppij om zijn geslacht te veranderen in µvrouwelij­k¶, maar de verzekerin­gsagent weigerde dat. De man liet het daar echter niet bij zitten en onderzocht hoe hij - op papier - van geslacht kon veranderen en ontdekte dat hij alleen een briefje nodig had van een dokter die aangaf dat hij verder als vrouw door het leven zou gaan in plaats als man. 9ervolgens nam hij contact op met zijn arts, die tot zijn eigen verbazing gehoor gaf aan zijn verzoek. Daarna moest de man nog wel zijn geslacht laten wijzigen op zijn geboorteak­te en rijbewijs. =odra dit was voltooid, kon hij tegenover zijn verzekerin­gsmaatscha­ppij bewijzen dat hij een vrouw was. De mannelijke vrouw bespaart nu ongeveer 91 &$D (60 euro) per maand op zijn autoverzek­ering.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname