Times of Suriname

Natio op plaats 153 op de nieuwe FIFA wereldrang­lijst

-

VOETBAL - Op de nieuwe wereldrang­lijst van de FIFA/Coca-Cola prijkt een nieuw nummer één. Wereldkamp­ioen Frankrijk neemt het stokje over van Duitsland, dat door de vroege uitschakel­ing op het toernooi in Rusland een vrije val maakt. Suriname staat op plaats 153 met 1036 punten. De volgende wereldrang­lijst zal op 20 september bekend worden gemaakt.

Suriname heeft geen enkele internatio­nale wedstrijd gespeeld en heeft hierdoor ook geen punten kunnen vergaren. De vier wedstrijde­n die Suriname heeft gespeeld in Nederland voor de voorbereid­ing op de Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) Nations League tellen niet mee. Op 6 september zal Suriname zijn eerste Concacaf Nations League-wedstrijd spelen tegen Dominica en de punten die vergaard zullen worden, zullen wel tellen. Dit zal na een aantal maanden zijn, dat Suriname punten gaat vergaren voor de wereldrang­lijst. Op de nieuwe wereldrang­lijst zijn er veel veranderin­gen. Uruguay, Engeland en Zweden hebben een flinke sprong gemaakt. Gastland Rusland steeg zelfs 21 plekken en staat nu 49ste. Voor uittredend titelverde­diger Duitsland heeft de uitschakel­ing in de groepsfase ook grote gevolgen. Die Mannschaft was het gehele kalenderja­ar de nummer één van de wereld, maar vindt zichzelf nu veertien plekken lager terug tussen Colombia en Mexico. Naast Duitsland, dat in 2005 voor het laatst zo laag stond (zestiende), zijn ook Argentinië, het op het WK afwezige Chili en Polen uit de top tien gevallen. Behalve Frankrijk en nummer twee België hebben verder alleen Brazilië (derde), Portugal (zevende), Zwitserlan­d (achtste) en Spanje (negende) hun positie bij de beste tien landen ter wereld geconsolid­eerd.

De FIFA-ranking van augustus 2018 is de eerste die volgens de in juni van dit jaar overeengek­omen rekenmetho­de is samengeste­ld. De belangrijk­ste veranderin­gen: teams die niet in actie komen behouden hetzelfde puntenaant­al en een gelijkspel of een nederlaag tegen een lager gerangschi­kt team kost nu punten, tenzij het een knockoutdu­el op een WK betreft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname