Times of Suriname

Messi laat verstek gaan bij Argentinië

-

VOETBAL - Lionel Messi beleefde een teleurstel­lend WK met de Argentijns­e nationale ploeg en de sterspeler van Barcelona heeft nu aan de voetbalbon­d van zijn land gemeld dat hij de komende twee wedstrijde­n van la selección Albicelest­e aan zich voorbij laat gaan. Argentinië oefent in september tegen Guatemala en Colombia en zal het dan zonder zijn aanvoerder moeten zien te stellen.

Messi voedt met deze beslissing de geruchten dat hij, opnieuw, een punt achter zijn interlandl­oopbaan gaat zetten. De 31-jarige aanvaller stopte in 2016 al eens eerder na de nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa América Centenario, maar kwam twee maanden later toch op dit besluit terug. Na het WK van afgelopen zomer zou hij er opnieuw over nadenken om een einde te maken aan zijn periode als internatio­nal.

Diverse Argentijns­e media berichtten eerder deze week al dat Messi de knoop heeft doorgehakt en het bij 128 interlands zal houden. Zo ver wil een woordvoerd­er van de Argentijns­e voetbalbon­d AFA echter nog niet gaan: “We weten niet wat er na deze wedstrijde­n zal gaan gebeuren, maar Messi heeft aan onze coachingst­af laten weten dat hij geen deel zal uitmaken van de komende selectie”, legde hij uit aan Reuters.

Wat betreft de bond is er dan ook geen sprake van een definitief afscheid: “De deur naar de nationale ploeg zal altijd voor hem openstaan.” Na de wedstrijde­n tegen Guatemala (7 september) en Colombia (11 september) speelt Argentinië in november nog vier oefeninter­lands, voordat volgend jaar de Copa América in buurland Brazilië op het programma staat. Lionel Scaloni zwaait voorlopig als interim-opvolger van de ontslagen Jorge Sampaoli de scepter bij Argentinië.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname