Times of Suriname

“Met diezelfde voortvaart­enheid pak ik Saramacca aan”

Oud-GPK-Nickerie Jacott:

-

PARAMARIBO/SARAMACCA - “Saramacca mag dezelfde aanpak verwachten als Nickerie”, zegt hoofdinspe­cteur van politie, Orlando Jacott, die gisteren het commando gewestelij­ke politiekom­mandant (GPK) heeft overgedrag­en aan zijn collega, inspecteur Ulrich Tjin Liep Shie. Jacott zegt dat hij vijf maanden als GPK-Nickerie heeft gediend en vanaf 1 september GPK-Saramacca is.

De politietop­per zegt dat gedurende de periode dat hij in Nickerie was, hij heel wat heeft kunnen realiseren. Zo heeft hij de veiligheid en leefbaarhe­id onder de burgers in het westelijke district aanzienlij­k verbeterd. Met trots zegt de hoofdinspe­cteur dat het hem gelukt is om de criminalit­eitscijfer­s drastisch omlaag te brengen. Dit is gelukt doordat kort na zijn aantreden als GPK-Nickerie de politiesur­veillance in alle zes ressorten in het district is opgevoerd. Personen die voor winkels stonden en voor overlast zorgden, zijn zonder pardon verwijderd en daarnaast zijn op regelmatig­e basis snelheidsc­ontroles uitgevoerd. Al deze maatregele­n zijn overigens nog van kracht, geeft de hoofdinspe­cteur, die 36 jaar in de politiedie­nst is, aan.

“Het was voor mij enorm belangrijk dat de zichtbaarh­eid van de politie in Nickerie werd verhoogd en de mensen in het district zich veilig voelen en dat blijven doen. Ik had graag nog meer willen doen, maar de dienst vraagt van mij dat ik mijn krachten nu geef aan Saramacca. Met een tevreden gevoel verlaat ik Nickerie om mij te concentrer­en op de nieuwe uitdaginge­n in Saramacca”, zegt de voormalige GPK-Nickerie. Zijn nieuwe plek mag overigens diezelfde aanpak van hem verwachten. “Diezelfde lijn trek ik door om ook de leefbaarhe­id en veiligheid onder de burgers te verhogen. Want politiewer­k is over het algemeen hetzelfde.” Jacott neemt in Saramacca het roer over van Harnarain Mohan die met pensioen gaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname