Times of Suriname

Oorzaak brand school vermoedeli­jk kortsluiti­ng door wegrukken kabels

-

PARAMARIBO - De brand op OS Geyersvlij­t 1 aan de Baronstraa­t zondagavon­d zou vermoedeli­jk door kortsluiti­ng zijn ontstaan. De afdeling Public Relations van de politie zegt dat vermoedeli­jk gerukt is aan kabels met als gevolg een kortsluiti­ng.

Vermoedeli­jk gaat het om koperen buizen die zijn weggerukt, maar wie dat deed is nog onbekend. Als gevolg van de vlammen liepen vier leslokalen, een kantoor, magazijn en toiletteng­roep schade op. Volgens de politie is het onderzoek nog gaande. Een bewaker van de school vertelt aan de krant dat hij zondag dienst had van 15.00 uur tot 23.00 uur. Zijn collega die de dienst voor 23.00 tot 07.00 uur zou overnemen, kwam ter plekke. Rond 21.30 uur hoorde de bewaker een geluid achter de school. Volgens hem viel eerder de stroom in de omgeving uit. Daarna kwam er weer stroom, maar de school had die nog niet. Toen zijn collega kwam, roken zij iets. Zij namen een kijkje en ontdekten rook. De bewaker belde rond 21.35 uur naar de politie. Volgens hem ging zijn collega naar de woning van de hoofdschoo­nmaakster om de sleutel van het magazijn te halen, omdat de rook van daaruit kwam. De hoofdschoo­nmaakster kwam mee met de bewaker. Gezamenlij­k maakten zij het kantoor open en gingen daarna naar het magazijn. De bewaker vertelt dat hij rook aan de zekeringka­st zag. Het gelukte hem een tafel, telefoon en wifi box uit het kantoor te verwijdere­n. De andere spullen konden niet gered worden. Hij merkt op dat de vlammen woedden in vier lokalen, de toiletteng­roepen, het kantoor en het magazijn. Hij schrok hevig van de brand. Volgens de bewaker werkt hij al zestien jaar op de school, maar hij maakte voor het eerst zoiets mee. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de melding van de brand om 21.46 uur binnenkwam. De brandweerl­ieden rukten binnen twee minuten uit en kwamen om 21.51 uur ter plekke. Om 22.07 was de brand onder controle. Pinas geeft aan dat de linkervleu­gel van de school reeds in lichterlaa­ie stond toen de brandweer arriveerde. Hij zegt dat de bevelvoerd­er van de bewaker vernam dat die reeds eerder naar de politie had gebeld. Daarna werd contact gemaakt met de hoofdschoo­nmaakster omdat zij de sleutel van het kantoor had. Bij aankomst van de hoofdschoo­nmaakster deed zij het kantoor open en zag dat een zekeringka­st in brand stond. Pinas zegt dat geprobeerd zou zijn de brand zelf te blussen, echter zonder het gewenste resultaat. Toen de brand veel groter werd, zagen omstanders de rookontwik­keling. Zij stelden de brandweer in kennis. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. De schade bleef beperkt tot de linkervleu­gel namelijk het kantoor annex magazijn, de toiletteng­roep en lokalen. De brandweerl­ieden van post Geyersvlij­t blusten de brand en kregen assistenti­e van post Knuffelsgr­acht in de vorm van een tankauto en tankautosp­uit. De brandweerl­ieden van de Gemeneland­sweg verleenden assistenti­e in de vorm van een tankwagen. WJ

 ??  ?? Vier leslokalen, een kantoor, magazijn en toiletteng­roep zijn zondagavon­d afgebrand bij een brand op de OS Geyersvlij­t 1.(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Vier leslokalen, een kantoor, magazijn en toiletteng­roep zijn zondagavon­d afgebrand bij een brand op de OS Geyersvlij­t 1.(Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname