Times of Suriname

Huis aan huis evangelisa­tiecampagn­e Gemeente Bethania

-

PARAMARIBO - De ‘jubileumco­mmissie 45 jaar Gemeente Bethania’ organiseer­t van 27 tot en met 31 augustus een ‘Huis aan huis Evangelisa­tiecampagn­e’ in de omliggende wijken onder het thema De bedoeling van deze evangelisa­tiecampagn­e is dat de ‘blijde boodschap van Jezus’ liefde’ naar de bewoners toegebrach­t wordt en dat gemeentele­den, die om uiteenlope­nde redenen in geen jaren meer naar de Bethaniake­rk van de EBGS zijn gekomen, worden uitgenodig­d om de kerk te bezoeken.

‘Keert weer ...!’

De wijk Tammenga is gisteren bezocht; Kasabaholo vandaag 28 augustus, Balona op 29 augustus, Mattonshoo­p op 30 augustus en Cocobiaco/ Cupido op 31 augustus.

Op 18 augustus werd er een toerusting­bijeenkoms­t voor de deelnemers van de evangelisa­tiecampagn­e gehouden. Teams bestaande uit twee of drie personen zullen per dag vanuit de kerk naar een centraal punt in de wijk worden vervoerd. Alle bezoekers zullen herkenbaar zijn aan hun Augustus-maandstrik­je.

Elke middag zullen tussen 17.00 en 18.30 uur huisbezoek­en worden afgelegd, waarbij er met bewoners gebeden, gezongen en gesproken wordt. Er zal hen daarbij een brochure met informatie over de Bethaniake­rk der EBGS worden verstrekt. De huisbezoek­jes duren ongeveer 10 tot 15 minuten per adres. Aan het einde van de middag zullen de teams vanuit de centrale plek weer naar de Bethaniake­rk worden vervoerd, alwaar er een korte evaluatie zal plaatsvind­en. Gemeente Bethania hoopt middels deze evangelisa­tiecampagn­e het contact met oud-leden te hernieuwen, en bewoners in de verschille­nde wijken te bereiken met het evangelie. Verder om hen aan te moedigen de kerkdienst­en te bezoeken en geestelijk actief te zijn.

Op 11 november bestaat gemeente Bethania 45 jaar. In dit verband zijn er gedurende het hele jaar activiteit­en voor jong en oud ontplooid met een sociaal, pastoraal, fundraisin­gs-, diaconaal, entertainm­ent en/of evangelise­rend karakter.

Het aantal leden dat volgens de statistiek­en is ingeschrev­en in gemeente Bethania is veel groter dan het aantal dat regelmatig de kerkdienst­en en kerkelijke activiteit­en bezoekt.

Daarom is het noodzakeli­jk na te gaan hoe het gesteld is met de leden die ooit in onze kerk gedoopt, bevestigd of getrouwd zijn, de zondagssch­ool of tienerclub, de zusterkrin­g of broederkri­ng hebben bezocht.

Als blijkt dat sommige leden zich elders hebben aangeslote­n, is dat goed om te weten, maar als leden helemaal niet meer naar de kerk gaan en geestelijk dus niet meer gevoed worden, dan zullen zij tijdens deze evangelisa­tiecampagn­e van harte worden uitgenodig­d om de kerkelijke activiteit­en weer te bezoeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname