Times of Suriname

Protestmar­s in Pakistan tegen actie Wilders

-

PAKISTAN - De Pakistaans­e islamitisc­he partij TLP gaat met een protestmar­s demonstrer­en tegen de cartoonwed­strijd over de profeet Mohammed van PVV-leider Geert Wilders. De partij zegt actie te zullen voeren tot het plan van Wilders wordt afgeblazen of de Pakistaans­e regering de diplomatie­ke en commerciël­e banden met Nederland verbreekt, bericht de Pakistaans­e krant Dawn.

De TLP, die de actie van Wilders ziet als godslaster­ing, wil woensdag beginnen met de mars van Lahore naar hoofdstad Islamabad. De islamitisc­he partij eist niet alleen dat Pakistan de relaties met Nederland verbreekt, maar ook dat andere islamitisc­he landen hetzelfde doen.

De Senaat in Pakistan nam maandag unaniem een resolutie tegen de cartoonwed­strijd van Wilders aan. De senatoren willen dat de Nederlands­e gezant op het matje wordt geroepen, iets wat onlangs al is gebeurd, en dat Pakistan de VN-Veiligheid­sraad inschakelt.

Na afloop van de stemming sprak de kersverse premier Imran Khan de Senaat toe. “Ons protest zal weinig effect hebben, omdat weinig Europeanen begrijpen dat godslaster­ing moslims kwetst. Europeanen begrijpen de liefde van moslims voor Mohammed niet”, zei de oud-cricketer. Khan kondigde aan dat hij bij de komende Algemene Vergaderin­g van de VN over de cartoonwed­strijd gaat praten.

Wilders wil later dit jaar de cartoonwed­strijd houden. Hij zegt dat hij honderden inzendinge­n heeft ontvangen. Premier Rutte zei vrijdag dat de PVV-leider het recht heeft een dergelijke wedstrijd te organisere­n. “Feit is dat ik het niet zou doen, zo’n wedstrijd. Maar hij mag het doen.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname