Times of Suriname

Twee getuigen fatale schietpart­ij Spa melden zich bij Belgische politie

-

BELGIË - De twee getuigen van de schietpart­ij in Spa waarbij dit weekend een politieage­nt om het leven kwam, hebben zich bij de politie gemeld. Dat meldt de Belgische politie op Twitter.

De politie had een opsporings­bericht voor het tweetal verspreid. Ze zaten in de taxi op het moment van de schietpart­ij. De twee waren een halfuur daarvoor ingestapt in Francorcha­mps. In totaal zaten vijf passagiers in de taxi toen er werd geschoten. “Drie van deze klanten zouden uiteindeli­jk betrokken zijn bij de feiten. Die waren even vóór het schietinci­dent ingestapt”, aldus de politie.

De politie heeft één Nederlande­r aangehoude­n. Het is onduidelij­k of deze Ivo T ook de schutter is. Zijn verhoor is gisterocht­end hervat. Na zijn aanhouding zondag was hij onvoldoend­e aanspreekb­aar.

T zou de toegang tot een café zijn geweigerd, meldde het parket van Luik eerder al op basis van onderzoeks­resultaten. De politie controleer­de de taxi waar de verdachte met andere Nederlande­rs in zat.

Koning Filip van België en minister van Binnenland­se Zaken Jan Jambon hebben zondag een bezoek gebracht aan het politiecom­missariaat van Spa. De koning en de minister werden ontvangen door Joseph Houssa, de burgemeest­er van Spa, en provincieg­ouverneur Herv Jamar.

“Het is heel belangrijk om dergelijke steun te ontvangen in deze moeilijke momenten. De politie vormt een grote familie”, zei Houssa.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname