Times of Suriname

Trump hield verklaring Witte Huis over heldendade­n McCain tegen

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft een eervolle verklaring van het Witte Huis over het overlijden van senator John McCain tegengehou­den. Dat schrijft Washington Post op basis van adviseurs die voor het Witte Huis werken en hebben gewerkt.

In de verklaring zou de Republikei­n McCain, die veel kritiek had op zijn partijgeno­ot Trump, als een ‘held’ worden omschreven. De reactie van het Witte Huis lag het afgelopen weekend al klaar om naar buiten gebracht te worden zodra McCains overlijden bekend werd.

De president zag echter af van het communiqué. Hij deelde zijn adviseurs mee dat hij in plaats daarvan een kort bericht via Twitter zou sturen. Toen McCain zaterdag overleed, betuigde Trump via een tweet zijn medeleven met de familie van de senator. Maar lovende woorden over McCains staat van dienst stonden er niet in. Dat veroorzaak­te onder meer op Twitter veel kritische reacties. In het verleden heeft Trump de heldenstat­us van McCain regelmatig in twijfel getrokken omdat hij gevangen genomen was in Vietnam. “Hij is een held omdat hij zich gevangen liet nemen. Ik houd meer van mensen die zich niet gevangen laten nemen”, stelde Trump. De president zelf heeft nooit zijn dienstplic­ht vervuld.

Oud-presidente­n George W Bush en Barack Obama zullen spreken op de begrafenis van McCain volgende week.

(NU)

 ??  ?? De Amerikaans­e president Donald Trump en wijlen senator John McCain. (Foto: NBC News)
De Amerikaans­e president Donald Trump en wijlen senator John McCain. (Foto: NBC News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname