Times of Suriname

Politie zoekt nog motief dader dodelijke schietpart­ij Jacksonvil­le

-

VS - De politie tast nog in het duister over het motief van de man die zondag een bloedbad aanrichtte in de stad Jacksonvil­le in de Amerikaans­e staat Florida. Twee mensen kwamen om het leven en elf mensen raakten gewond toen de 24-jarige man het vuur opende tijdens een evenement waar videogames werden gespeeld. Daarna sloeg de dader de hand aan zichzelf.

Volgens getuigen zou de man boos zijn geworden omdat hij een spel had verloren. Het is onduidelij­k of de schutter zijn slachtoffe­rs kende.

De schietpart­ij in Jacksonvil­le is het derde bloedbad dat binnen twee jaar is aangericht in Florida. In de zomer van 2016 doodde een schutter 49 mensen in een homoclub in Orlando. In februari 2018 schoot een oud-leerling zeventien mensen dood op een school in Parkland. Deze schietpart­ijen leidden tot een nieuwe impuls in de discussie over de wapenwette­n in de VS. Initiatiev­en van de federale overheid om de beschikbaa­rheid van wapens enigszins in te perken zijn allemaal gestrand. Wel zijn er veel staten en steden die zelf extra beperkinge­n hebben afgekondig­d.

Minister van Onderwijs Betsy DeVos stelde eerder deze week voor overheidsg­eld beschikbaa­r te stellen om docenten te bewapenen, zoals de Amerikaans­e president Donald Trump eerder voorstelde na Parkland.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname